Zagreb, 10.-12.5.2013.

Klinci čarobnjaci

Klinci čarobnjaci

7.5.2013.

Prevarili ste se ako ste mislili da će samo odrasli uživati u nizu zanimljivih radionica na ovogodišnjem SFeraKonu.  Kako izraditi zmaja ili svemirski brod samo su neke od radionica na kojima će naši najmlađi ušetati u čarobni i kreativni svijet mašte.

Svi smo mi kao klinci u pričama koje su nam naši roditelji pričali često susretali zmaja. Pomalo smo ga se bojali,  ali smo ga htjeli i pobijediti, baš kao junaci iz priča. Suzana Stjepanović, samostalna umjetnica iz Zagreba, koja se bavi modeliranjem skulptura u raznim tehnikama (paper mache, paper clay…) slikarstvom, crtanjem i dizajnom na ovoj likovnoj radionici pokazat će klincima (ali i svima ostalim zainteresiranim posjetiteljima) kako izraditi Kineskog zmaja za sreću. Ta drevna bića simbol su sreće, novog početka i uspjeha te spadaju u najpopularnije azijske znakove. Za ovu radionicu treba “ponijeti” puno mašte i volje za igranjem.

A zatim na krilima zmaja letimo do Valerije Strutinskaje, studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta koja će djeci starijoj od pet godina otkriti tajnu izrade svemirskog broda. Kako od kartona, kugli od stiropora te boja i kolaža napraviti pravi, mali svemirski brod i poslati ga u istraživanje svemirskih prostranstava? Uz pomoć Valerije lako! Tko zna možda će i mali zeleni poželjeti vožnju ovim brodovima pa dolebde i do SFeraKona.

Mi ne možemo lebdjeti, ali će zato Valerija pokazati djeci kako poletjeti – od malo žice i puno tila nastati će u taj tren lijepa, lepršava i neobična krila. Radionica krila inspirirana je anđelima i našom ovogodišnjom počasnom gošćom, Danielle Trussoni. Radionica je namijenjena djeci od sedam godina starosti, no sudjelovati mogu i mlađi uz pomoć roditelja.

Zadnja radionica za klince namijenjena je svim malim i velikim istraživačima svemira koji na svojim putovanjima žele otkriti nove planete koji u sebi kriju neobične i zanimljive stvari. Za ovo istraživanje svemira u radionici pod nazivom Neotkriveni planet potrebni su nam samo slijedeći alati: baloni, ljepilo i pregršt boja i mašte. Dođite i povedite klince koji će uz mnogo smijeha i zabave ući u jedan posve novi svijet – svijet mašte!

Više o radionicama za klince i njihovim voditeljicama pročitajte ovdje.