Zagreb, 10.-12.5.2013.

Izbor najboljeg kostima

I ove godine na SFeraKonu možete sudjelovati u natjecanju za izbor najboljih kostima. Tematskih, žanrovskih i ostalih ograničenja nema, a detalji i pravila su sljedeći:

Sudjelovanje

U natjecanju za izbor najboljih kostima na SFeraKonu, glasovanje će se odvijati na licu mjesta – lijepljenjem naljepnica na kostimografsko-plesne knjižice koje će sudionici natjecanja dobiti po dolasku, prilikom prijave svog kostima voditeljici Maškarade.

Žiri

Svaki posjetitelj konvencije djeluje kao član žirija – poklanjajući po jednu od tri ( ili sve tri!) naljepenice najboljoj maski po izboru. No, da pobjeda ne bi bila tako lagana, ove smo godine odlučiti obogatiti natjecanje uključivanjem dvaju dodatnih, nezavisnih žirija koje ćete moći šarmirati vlastitim snagama – u bonus kategorijama Manga & Anime Cosplay i Random Fandom Cosplay. Ti, visokospecijalizirani i nadasve nepotkupljivi žiriji dodijelit će dvije dodatne nagrade u navedenim kategorijama, neovisno o glavnom natjecanju u kojem sudjeluju svi prijavljeni kostimi. Žiri za kategoriju Manga & Anime Cosplaya sačinjavaju po 3 predstavnika udruge Ichidan.

Nagrade

Nagrade za najbolje kostime dodjelit ćemo u subotu, 11. svibnja, na Svečanoj skupštini u 20h.

 

Maškarada je otvorena za pojedince i kostimirane parove, a veće grupe bit će upućene na pojedinačno skupljanje naljepnica.

Za sve detalje slobodno se javite Vesni, koordinatorici Maškarade, na mail ili pak na licu mjesta, od petka, 10.5.2013. na SFeraKonu (hint: tražite tamnokosu steampunkericu u svijetlom outfitu!)

 

Sponzori Maškarade

 

maske_azdaja Tajana Štasni je jedini kreatorica kostima inspiriranih SF filmovima i literaturom u Hrvatskoj, a svoje maštovite modele već desetak godina izlaže na SF konvencijama. Godine 2000. dodjeljena joj je SFERINA POVELJA za doprinos SFeraKonu.  Tajana je svoje kostime redovito posuđivala Renesansnom ansamblu Vatroslav Lisinski.  Neke njezine kostime možete vidjeti ovdje.
Tajana je ujedno vlasnica butika Aždaja Boutique, u kojem možete naći jedinstvenu ponudu underground odjeće i veliku kolekciju nakita. Kod nje možete naručiti odjeću napravljenu po mjeri.

images Interaktivna kazališna noćna tura Tajne Griča namijenjena je posjetiteljima i građanima Zagreba koji žele upoznati povijesnu i tajnovitu stranu glavnoga grada. Posjetitelji aktivno sudjeluju u različitim igranim događajima iz povijesti Zagreba, od kojih će ih neki naježiti, a neki raznježiti.
Obilazak je temeljen na povijesnim činjenicama, na romansiranoj povijesti preuzetoj iz romana Marije Jurić Zagorke (spisateljice prvog hrvatskog znanstvenofantastičnog serijala, romana “Crveni ocean”, tiskanog u Jutarnjem Listu, krajem prvog svjetskog rat), te na poznatim gradskim legendama. Noćna tura Tajne Griča posebna je zbog večernjeg termina te kostimiranih povijesnih i fikcionalnih likova koji na slikovit i interaktivan način predstavljaju gradsku povijest. Više o turi, organizatorima i glumcima pogledajte ovdje.

reboot-banner200x80Reboot je hrvatski mjesečni časopis za videoigre i gaming kulturu. Teme koje najčešće obrađuje uključuju igre za sve konzole, kućna računala i prijenosne uređaje te sve aspekte gamerskog života uopće. Reboot je nastao kao nasljednik časopisa Next Level, a okuplja sjane novinare legendarnih časopisa GamePlay, Hacker i PSX-a. Imate li bilo kakavih gamerskih pitanja ili vas zanima nešto više o časopisu, prepručujemo Rebootov forum.