Zagreb, 10.-12.5.2013.

Igraonica

SATNICA

Igre

 
 
GO - DEMONSTRACIJA
Vode: Zvonko Bednjanec, Božo Špoljarić, Ana Rajner
Igra Go nastala je u Kini prije otprilike 4000 godina, i uz šah i backgamon spada u najstarije i najpopularnije igre koje su doživjele naše doba. Prema predanju, izmislio ju kineski car Yao u namjeri da poduči svog tupavog sina strateškom razmišljanju. Pred više od 1300 godina igra se proširila i na Japan.
Go je najpopularniji u Kini (gdje ga zovu Weiqi) , Japanu (Igo) i Koreji (Baduk), gdje se igra i profesionalno.
Na zapadu je jednostavno zovemo Go. Pravila su jednostavna koliko i ime, ali taktičke mogućnosti koje go pruža su neslućene...
STOLNE STRATEŠKE IGRE
Vodi: UMS Agram
Princip svih igara je sličan; zapovijedate vojskom sastavljenom od 10 – 100 minijatura koje predstavljaju određene jedinice ili rase u borbi protiv mrskih protivnika. Bitke se vode na stolu dimenzija cca 120 x 180 cm, na koji se postavljaju makete terena kako bi se dočarao izgled pravog bojišta.
- Warmachine, Hordes: Borbe moćnih vojnika čarobnjaka koji u bitke vode ratnike, velike robote na parni pogon i ratne zvijeri.
- Warhammer 40000: Strateška igra smještena u daleku i ne baš svijetlu budućnost Zemlje u kojoj su ljudi, osim međusobno, zaratili s mnogim vanzemaljskim rasama. Jedna riječ: Svemirski marinci!
- Firestorm armada: Stolno strateška igra znanstveno fantastične tematike u kojoj se sukobljavaju ratne flote svemirskih brodova šest različitih rasa, svake sa jedinstvenim statistikama i načinom igranja.
Prezentacije svih igara odvijat će se u subotu 11.05.2013. godine od 12:00 do 19:00 sati po principu „sit & play“.
Udruga minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara „Agram“ iz Zagreba ove godine navršava jubilarnu desetu obljetnicu sudjelovanja na SFerakonu! Kao i obično pripremili su prezentacije nekih od najzanimljivijih SF/Fantasy stolnih strateških igara kojima se bave.
PATHFINDER SOCIETY RPG SPECIAL
Vodi: Zrinka Znidarčić
"Race for the Runecarved Key" je poseban Pathfinder Society event koji igračima pruža priliku da sudjeluju u velikim događajima koji oblikuju kampanju. Ovaj scenarij dizajniran je specifično za igranje sa većim brojem igrača i omogućava simultano igranje za svim stolovima i svi utječu na ishod avanture.
Novi igrači! Za vas imamo osigurane unapred složene likove tako da samo trebate doći na session.
Mjesto možete rezervirati već sada.
Pathfinder Organized Play ima svoj ogranak (Ložu) u Hrvatskoj i Sloveniji od rujna 2012. Danas se redoviti sessioni održavaju u Zagrebu, Rijeci i Mariboru a čast nam je po drugi put sudjelovati na Sferakonu.
Sve informacije o kampanji možete pronaći na našem webu kao i rasporede tjednih sessiona u Hrvatskoj i Sloveniji
KILLER GAME
Killer game se vraća! Nađit svoju metu i eliminirajte je nježno! Jednostavna igra (po mogućnosti) nenasilnog "atentata" iz zasjede. Zabavite se locirajući svoju žrtvu i planirajući napad:Uključite se u subotnji lov - prijave, uputstva i dodjela vaše mete u subotu od 13.00-14:00 u prostoru igraonice.
Kvaka? Igra traje dok ne ostane samo jedan.
Gdje? Svuda!
PATHFINDER SOCIETY ORGANISED PLAY
Vodi: Zrinka Znidarčić
Pathfinder Society Organized Play - za sve avanturiste željne putovanja, izazova i novih iskustava! Igra bazirana na trenutno najpopularnijem RPG sustavu omogućava vam da sudjelujete u kampanji sa desecima tisuća igrača diljem svijeta.
Svaka avantura je zasebna a vaš lik napreduje od prvog levela u skladu sa vašom mogućnosti sudjelovanja.
Igra je prilagođena za iskusne roleplayere ali i za početnike koji mogu odmah uskočiti u igru sa unapred pripremljenim likovima.
Avanture vas čekaju!
Pathfinder Organized Play ima svoj ogranak (Ložu) u Hrvatskoj i Sloveniji od rujna 2012. Danas se redoviti sessioni održavaju u Zagrebu, Rijeci i Mariboru a čast nam je po drugi put sudjelovati na Sferakonu.
Sve informacije o kampanji možete pronaći na našem webu kao i rasporede tjednih sessiona u Hrvatskoj i Sloveniji
IGRANJE DRUŠTVENIH IGARA
Udruga Igranje.org
Udruga Igranje.org već 3. godinu za redom predstavlja društvene igre na SFerakonu. Uz mlade i srdačne voditelje uvodimo vas u svijet vrsnih modernih društvenih igara, koje ćemo i tematski prilagoditi manifestaciji (SF i Fantasy).
Igre imamo, dobru volju imamo, trebamo samo vas!
Mi smo Udruga Igranje koja već 3. godinu nastupa na SFerakonu. Iza sebe imamo tri Dana društvenih igara u Zagrebu, te stalne igraonice već punu godinu dana.
Evo i kratkih linkova na naš dosadašnji rad:
- 1. Dan društvenih igara
- 2. Dan društvenih igara
- 3. Dan društvenih igara
- Video prilozi (YouTube)
STEVE JACKSON GAMES, PREDSTAVLJANJE
Vod: Men in Black
Men in Black, vojska (u Hrvatskoj elitni tim umjesto vojske) volontera sa zadatkom da promoviraju Steve Jackson Games proizvode će i ove godine tradicionalno vrebati na goste SFeraKona da ih uvuku u svijet sve popularnijih i sve duhovitijih društvenih igara. Zaigrajte popularne igre poput Munchkin, Zombie Dice, Ninja Burger, Nanuk, Revolution i druge u igraonici od otvaranja do zatvaranje konvencije i uzmite nam sve promotivne proizvode (zbilja, imamo ih tonu!), a one posebno odvažne pozivamo da sudjeluju u velikom Munchkin turniru u subotu poslijepodne!
Munchkin turnir se održava u subotu s početkom od 15:00 h

LARP

 
 
SMRTA JAPANSKOG CARA
Vodi: Ivan Žalac
Moderni larp za 4-8 igrača. Likovi će se kreirati na licu mjesta. Igrači igraju turiste optužene za atentat na japanskog cara i bačene u zatvor..
Ivan Žalac se bavi larpom već 12 godina i član je larp udruge Lateralus. Autor je povećeg broja larpova - samostalno ili kao član ekipe - i vodi Crolarper, blog o larpu na engleskom jeziku
ARS AMANDI RADIONICA
Vodi: Ivan Žalac
Ars Amandi je često korištena nordijska larp tehnika za sigurnu simulaciju seksa i intimnosti. Autorica je Emma Wieslander, i prvi puta je razvijena za larp Mellan himmel och hav u 2003. Sudionici radionice naučit će koristiti tehniku Ars Amandi i odigrati nekoliko kratkih RP scenarija. Za 3-25 sudionika starosti 18+ godina, bez gledatelja. Radionica uključuje fizički kontakt između sudionika (po rukama).
Ivan Žalac se bavi larpom već 12 godina i član je larp udruge Lateralus. Autor je povećeg broja larpova - samostalno ili kao član ekipe - i vodi Crolarper, blog o larpu na engleskom jeziku
KOLIBA
Vode: Vesna Kurilić, Ivana Delač
Još niste čuli za intenzivno psihološko iskustvo zvano "Koliba"? Dosada odigran na PoRtaLu i Istrakonu, ovaj intenzivan one-shot larp za sedam igrača smješten u moderno doba stvorile su dvije hrvatske nagrađivane žanrovske spisateljice. O samom vam larpu ne smijemo reći mnogo, osim da je rađen po principima nordijskog larpa, da traje dva sata, te da za njega nije potrebna posebna priprema ili oprema. Ukoliko želite okušati svoju sreću u kolibi izgubljenoj u šumi, te se ne bojite sudjelovati u dramatičnom psihološkom trileru koji vi, kao igrači, sami stvarate, ovo je larp za vas.