Zagreb, 10.-12.5.2013.

Vadimo kartu za London. I to nije sve!

Vadimo kartu za London. I to nije sve!

10.5.2013.

Uh, što smo dobri prema sudionicima SFeraKona! Osim što im s kotizacijom (ni krivima ni dužnima) poklanjamo zbirku Tamna, tmasta tvar, ove godine imaju mogućnost ubosti i kotizaciju za Worldcon! I za Fantastic film festival! I pretplate na Sirius B! I čokoladu! Kako? Za početak, svratite do konvencije…

Zbirku ćete dobiti uz akreditaciju, ali čitanje ostavite za mirnije trenutke nakon vikenda. Čak i u sitnim satima, kad se naoko ništa ne događa, po svim kutevima se vode zanimljivi razgovori, igraju igre, sklapaju poznanstva.

Ah da, čokolada…  Mikado čokolada s rižom je tradicionalna nagrada za pobjednika Grunfove radionice, uz dodatnu čast snimanja pod Grunfovom kožnom kacigom. Za čokoladu će vam, dakle, biti potrebno malo spretnosti i kreativnosti. Spretnosti u palčevima i brzih očiju će vam trebati i za osvajanje tajnovite nagrade na Playstation 3 turniru.

Ako želite zgrabiti nešto sa stilom i uz upotrebu društvenih vještina, preporučujemo maškaradu, na kojoj se možete natjecati u više kategorija, te osvajati glasove i svih sudionika i članova posebnih žirija. A dobar kostim i njegova prezentacija mogu vam donijeti nagradu butika Aždaja, pretplatu na Reboot ili noćnu kazališnu turu Tajne Griča.

Ako su vam male sive stanice jača strana, uključite se u kvizove. Pobijednici će kući odnijeti nagrade, ali pobjednik Bočkoteke, majke svih kvizova fandomaša i geekova će biti ovjenčan vječnom slavom. I pretplatom na Sirius B, prvim brojem almanaha Titan, i cijelim popratnim paketom. Ne trebate pobijediti. Sirius B nagrađuje i prve među gubitnicima, za hrabrost iskazanu na polju SF trivije i nemogućih znanja.

Šlag na torti je London. Svi sudionici SFeraKona mogu se prijaviti i, ako budu izvučeni iz šešira, osvojiti kotizaciju za Loncon 3 – Worldcon 2014! Treba li posebno predstavljati Worldcon? K tome, ovo je jedna od rijetkih prilika kad nam je jedan praktično u susjedstvu.

Ako ne stignete do Worldcona, možete stići do Fantastic Zagreb film festivala. Osim Kotizacije za London, dijelit će se i 3 kotizacije za 8 dana filmskog ludila i pomaknutih filmova. Uvjeti za preuzimanje kotizacija su isti kao i za London.

Izvlačenje dobitnika kotizacije za Worldcon 2014. održat će se u

nedjelju, 12.05.2013. u 15:30 h.

Da bi zaista osvojili kotizaciju, morate biti prisutni duhom i tijelom i preuzeti je na licu mjesta!

Dakle, osim malo sreće, potrebno je i puno želje!