“Where no man has gone before” – jedna od najprepoznatljivijih rečenica koje nam je Star Trek podario, zajedno s “Live long and prosper”.

Iako je rečenica bila u foršpanu originalne serije, ono što joj je donijelo takvu prepoznatljivost u širem fandomu i popularnoj svijesti je bio njezin daleko popularniji nasljednik, Star Trek: The Next Generation. Tu legendarnu rečenicu, kao i mnoge druge, napisali su mnogi ljudi iza kulisa, scenaristi i producenti, uključujući Erica A. Stillwella, ovogodišnjeg GoH-a SFeraKona.

Stillwell će nam reći više o svojem životu kao jedan od producenata i scenarista za Star Trek tijekom snimanja The Next Generation, Voyagera i filma Star Trek: The Insurrection u svojem predavanju Eric Stillwell: His life & career with Star Trek u subotu u 17:00, u dvorani B3.

Ono što je još zanimljivo u Star Treku je da, unatoč ogromnom broju epizoda u raznim serijalima, samo jedna je bila nominiram za Emmyja, najprestižniju nagradu za TV seriju – Yesterday’s Enterprise. Tko bolje zna Yesterday’s Enterprise nego jedan od njezinih scenarista, Eric Stillwell? Sve o nastajanju jedine Star Trek epizode nominirane za Emmyja će biti više riječi na predavanju The Making of “Yesterday’s Enterprise” u nedjelju u 14:00, na kraju kojeg će publika moći postaviti svoja pitanja.

Spread the love