Želim biti čudovište!

Želim biti čudovište!

Tko nije u nekom trenutku htio biti Venom? Ili Alien? Ili jedan od bezbrojnih čudovišta i ranjenih junaka SF serija ili filmova?

Svijet SFX-a i profesionalne šminke je očaravajuć, ali naizgled nedodirljiv običnim smrtnicima… do sad! Ove godine Bojana Vukotić, u suradnji s Kryolanom, će održati malu radionicu u nedjelju u 12:00 pod nazivom Monster Makeover by Bojana, gdje ćete moći naučiti baš to – kako postati čudovište!

read more
Od pjene do oklopa…

Od pjene do oklopa…

… dug je, i pomalo pipav put ako ste početnik u obradi EVA pjene.

Koliko li ste puta odustali od nekog cosplaya samo zato što je trebalo napraviti neki komplicirani oklop ili prop kojeg je bilo skoro nemoguće napraviti od kartona? Koliko puta ste bili prestrašeni EVA pjenom pa je niste ni probali koristiti?

S Hanami Cosplayer možete pobjediti svoje strahove!

read more
Osnove cosplay natjecanja s Quee the cosfailer

Osnove cosplay natjecanja s Quee the cosfailer

Biti cosplayer nije ni najmanje lako. U jednoj osobi moraš iskombinrati švelju, dizajnera, vizažista, stilista i glumca – kad se doda natjecanje u sve to, lako je dobiti glavobolju i odustati od svega. (autor teksta zna iz iskustva :D)

No, nema frke za to, jer ovogodišnja cosplay gošća Quee the cosfailer zna jako puno o natjecanjima, i spremna nam je reći sve tajne pobjednika!

read more
Putovanje gdje nitko prije nije s Ericom Stillwellom

Putovanje gdje nitko prije nije s Ericom Stillwellom

“Where no man has gone before” – jedna od najprepoznatljivijih rečenica koje nam je Star Trek podario, zajedno s “Live long and prosper”.

Iako je rečenica bila u foršpanu originalne serije, ono što joj je donijelo takvu prepoznatljivost u širem fandomu i popularnoj svijesti je bio njezin daleko popularniji nasljednik, Star Trek: The Next Generation. Tu legendarnu rečenicu, kao i mnoge druge, napisali su mnogi ljudi iza kulisa, scenaristi i producenti, uključujući Erica A. Stillwella, ovogodišnjeg GoH-a SFeraKona.

read more
Geek Quiz showdown

Geek Quiz showdown

Jesi li član svakakvih popularnih fandoma? Misliš li da bi mogao biti lovac iz Potjere koliko znaš o njima?

Onda si skupi ekipu, i prijavi se na Magic Omens Geek Quiz, koji će se održati na SFeraKonu!

read more
Get ready for the battle!

Get ready for the battle!

Jesi li fan Tekkena? Jesi li tim Jin ili tim Kazuya, ili imaš nekog trećega omiljenog lika? Voliš li se natjecati?

Onda je SFeraKon savršeno mjesto za tebe. Tamo će u subotu i nedjelju u igraonici Good Game Global održati Okizeme Zagreb 2024, Tekken 8 turnir!

read more
Putovanje kroz kineski SF s Reginom Kanyu Wang

Putovanje kroz kineski SF s Reginom Kanyu Wang

Prevoditeljica, spisateljica, teoretičarka i fan SF-a: Regina Kanyu Wang je nosila mnogo šešira i u mnogima briljirala.

Popis svih njezinih doprinosa kineskom i svjetskom SF-u je poduži: više Xingyun nagrada (paralele Hugo nagradi za kineske SF radove), nominacija za Huga 2023. za kratku priču i fanzin, članstvo u CoFUTURES projektu za istraživanje ženskih doprinosa kineskom SF-u u Oslu su samo neki.

Na SferaKonu će nas u svojim panelima i predavanjima provesti kroz svijet kineskog SF-a, te izazovima njihovog pribilžavanja ne-kineskoj publici.

read more