Počasni gosti

Steve Jackson

( nije u mogućnosti sudjelovati )

Aleksandar Žiljak

 Quee the cosfailer

( nije u mogućnosti sudjelovati )

Aleksandar Žiljak

Aleksandar Žiljak (Zagreb, 1963.) je ilustrator, pisac, prevoditelj i urednik. Priče objavljuje u Hrvatskoj, regiji i diljem svijeta. Dosad je objavio brojne zbirke priča i novela – “Slijepe ptice”, “Božja vučica”, “Srce od stakla”, “Zagonetka Zmajskih otoka”, “Tajna Grimiznog mora”, “Pjesma Xallasandre” te romane “Irbis”, “Poseidonia”, “Ndanabova djeca”…
Pod pseudonimom Karl S. McEwan objavio je knjigu “Kriptozoologija – svijet zagonetnih životinja”.
Zajedno s Tomislavom Šakićem, uredio je antologiju hrvatskog SF-a “Ad Astra”, a uređuje i časopis UBIQ, te zbirke pojedinih hrvatskih pisaca SF-a. Višestruki je dobitnik nagrade SFera.

Steve Jackson

(Na žalost, nije nam se u mogućnosti pridružiti)

Steve Jackson je američki dizajner igara. Kreator je jednog od najpopularnijih RPG sistema u svijetu – GURPS je krajem prošlog stoljeća bio najveći rival dominaciji D&D-a, a prvu ediciju kreirao je davne 1986. godine. GURPS je skraćenica od Generic Universal Roleplaying System. Jednako značajna također je i kartaška igra Munchkin, koja je 2001. godine dobila nagradu Origins za najbolju tradicionalnu kartašku igru, a njezini nastavci i ekspanzije čine  više od 70% prodaja za Steve Jackson Games, koji također izdaju i knjige i časopise za ljubitelje igara.
Ostale igre uključuju Zombie Dice, brzu igru proždiranja mozga; OGRE, klasičnu simulaciju budućeg rata; Car Wars, igru autocestovnih bitki; INWO, igru svjetske dominacije; originalnu igru Illuminati na kojoj se temeljio INWO, kao i mnoge druge.

SJ Games objavljuju i Pyramid, PDF časopis za roleplayere.

Quee the Cosfailer

(Na žalost, nije nam se u mogućnosti pridružiti)

Quee je 24-godišnja cosplayerica iz Slovačke, a izradom cosplaya bavi se 2012. godine.
Tijekom godina napravila je preko 30 cosplaya iz brojnih igara, anime serija, filmova i TV serija. Voli cosplayati slatke, ali smrtonosne likove, a pada i na predimenzionirano oružje.
Dio cosplayanja u kojem najviše uživa je predstavljanje na pozornici, gluma i cosplay skečevi te oživljavanje likova koje voli. Isto vrijedi i za stvaranje samog kostima, od šivanja pa do oblikovanja perike – voli učiti nove tehnike i načine izrade stvari, pritom otkrivajući što funkcionira, a što ne.
Ukoliko ne postoji mogućnost da ljudima pokaže svoju cosplay na pozornici, voli to činiti kroz fotografiju, na događajima poput Pixelmania (2018, 2019) ili malim lokalnim foto događanjima.
Sudjelovala je na mnogo cosplay natjecanja, a na nekim je čak osvojila i nagrade: postala je slovačka predstavnica za 3 međunarodna natjecanja u cosplayu. Također ima iskustva sa žiriranjem cosplay natjecanja, ali i držanjem predavanja o savjetima i trikovima za cosplayere početnike.
Voli upoznavati cosplayere i zabavljati se na konvencijama.

Organizirano uz potporu

Partner

Sponzori

Međunarodna suradnja

Ključni kontakti

Program SFeraKona

Program Igraonice

Marketing i sponzori

Štandovi

Volontiranje na SFeraKonu

Press

Molimo sve novinare koji se žele akreditirati za SFeraKon 2019. da pošalju ispunjen zahtjev na adresu press@sfera.hr, s naslovom: “SFeraKon – Zahtjev za akreditaciju”. Bez popunjenog i na vrijeme poslanog zahtjeva za akreditaciju nećemo vam moći izaći u susret! Hvala na razumijevanju.

Koordinator za odnose s medijima

Ivan Kranjčević

ivank@sfera.hr