Još jedna godina s obiljem kreativnih priča,  ilustracija i skulptura! Hvala vam, klinci, djeco i ekipo koja se već smatra odraslom! Ove godine smo možda zadali i malo teže teme, ali ipak se većina vas dobro snašla.

Hvala vam na odazivu i izvrsnim radovima!  Žiri je imao dosta posla i poslije dugih rasprava izdvojio one koje je smatrao najboljima i proglasio ih ovogodišnjim dobitnicima SFERICA. Čestitamo svim dobitnicima!

Ako niste ušli u uži izbor, nemojte odustati! Hvala vam na izvrsnim stvarima koje smo s imali prilike čitati i gledati, i jedva čekamo vidjeti što ćete nam pripremiti iduće godine.

A sada, uobičajeno objašnjenje za one pale s Marsa, koji se zbunjeno češkaju po glavi i pitaju se Što su SFERICE?

SFERICE su tradicionalni godišnji SFerin natječaj za djecu i mlade koji nagrađuje najbolje literarne i likovne radove po zadanim temama, u kategorijama od 1. do 4. i 5. do 8. razreda osnovnih škola, te u kategoriji srednjih škola. Pobjednicima koji se istaknu između više tisuća pristiglih radova nagrade se dodjeljuju na svečanoj skupštini društva SFera, tijekom SFeraKona. Tu se dječje nagrade dodjeljuju paralelno s nagradom SFERA kojom se nagrađuju odrasli autori.

Kako su SFERE bile uzor i inspiracija SFERICAMA one su, od milja, i nazvane po njima.

Nagrađeni likovni radovi se svake godine izlažu na SFeraKonu, dok se prvonagrađeni literarni radovi objavljuju u specijalnom izdanju SFerinog fanzina Parsek.

Ovogodišnji žiri vodila je Paola Brodej, studentica povijesti umjetnosti i nederlandistike (dobitnica SFERICE), a u izboru najboljih radova su sudjelovali Filip Bosnar, student povijesti umjetnost i pedagogije; Tamara Čaušević, informatičarka; Mirko Karas, dipl. ing. elektrotehnike, urednik SFeraKonske zbirke i  fanzina Parsek, dobitnik nagrade SFERA, Patricija Kefelja, studentica kroatistike i informatike (dobitnica SFERICE); Gordan Karlić, povjesničar; Dalibor Perković, doktor fizike, urednik fanzina Parsek i dobitnik tri nagrade SFERA; Bernarda Pintar, učiteljica razredne nastave.

Još jednom zahvaljujemo svima koji su nam poslali svoje radove i čestitamo im na trudu. Pišite i rišite dalje, stvarajte: možete vi to i izvan SFERICA (Parsek vas čeka!)!

 

Posebno se zahvaljujemo sponzorima, koji nam omogućuju nagraditi pobjednike:

 

Imena pobjednika objavljena su u

Rezultatima dječjeg natječaja za 2023,

a više detalja o dodjeli i preuzimanju nagrada možete pronaći ovdje!

Spread the love