Voliš li strip? Jesi li ikad htio znati kako se crta strip? Želiš li naučiti crtati strip?

Dođi na Sferakon, i nauči kako pod budnom paskom legendarong Tihomira Tikulina – Tice na njegovoj STRIPAONICI!

Bit će to strip radionica za sve početnike: i djecu i odrasle, od 7 do 77 godina. Polaznici će naučiti osnove strip jezika uz praktično crtanje, od ideje do gotovog stripa. Još će se raditi smišljanje priče – scenarij, oblikovanje likova, govor tijela i lica (emocije), te crtanje po referenci, kadriranje, korištenje onomatopeja i upis slova u oblačiće.

Radionica traje  3 x 90 minuta. Pauza (5 min) nakon 40 minuta. Poželjno je da polaznici čitaju stripove. Radionica je otvorena za sve strip početnike.

Tihomir Tikulin – Tico, rođen u Berlinu, 1971. god,  u Zagrebu je 1990. maturirao na ŠPU. Likovnu Akademiju upisao u Zagrebu 1992. Objavljuje ilustracije i stripove od 1992. u domaćim i inozemnim časopisima za djecu i odrasle. Urednik strip-fanzina Endem. Od 1999. do 2008. sudjeluje u organizaciji festivala ‘Crtani romani šou. Strip radionicama se bavi od 2004. u Studentskom centru Zagreb, na strip festivalu Mafest, te raznim lokacijama u Zagrebu, Knjižnicama Kustošija, Špansko i Galeriji VN, te organizira brojne strip-radionice diljem Hrvatske.

Spread the love