Svima nam se AI popeo na vrh glave, kako je i dobar i loš i sve nijanse između – ali kako on zapravo radi?

Kako izbacuje sve te odgovore na sva naša pitanja? Kako točno AI uči, i koliko su tu bitni ljudi?

Ako ste srednjoškolac ili u višim razredima osnovne, dođite na SFerakon: Marko Lohert će vam pokazati sve to i još ponešto na svojoj radionici Umjetna inteligencija i način na koji ona uči!

Koristit ćete sustav umjetne inteligencije Teachable Machine, kojeg je napravio Google za sve koji se prvi put susreću s umjetnom inteligencijom. Ne morate ništa znati o njoj – samo se trebate pojaviti! Na radionici ćete saznati koji su osnovni principi rada i na koja područja se dijeli umjetna inteligencija, s posebnim naglaskom na područje strojnog učenja (machine learning), te naučiti računalo raspoznavati stvari u hrpi slika, zvukova i kratkih videa.

Marko Lohert, dipl. ing. je senior programer koji je diplomirao računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Sudjelovao na nizu međunarodnih projekata radeći na web i desktop aplikacijama, te bio voditelj niza radionica i tečajeva za osnovnoškolce i srednjoškolce čije teme obuhvaćaju programiranje, robotiku, elektroniku (Arduino), izradu web stranica i druga područja informatike. Dobitnik je Godišnje nagrade ZTK Zagrebačke županije za izuzetan doprinos u razvoju tehničke kulture i za rezultate postignute na područjima računalstva i robotike.

Spread the love