Iz programa: Kvizovi na SFeraKonu

Iz programa: Kvizovi na SFeraKonu

Dragi posjetitelji, oboružajte se znanjem i strpljenjem i dobro isplanirajte svoj boravak na SFeraKonu – kvizova je puno, vremena malo, a potrebno ga je dobro iskoristiti. Počnimo:

Skwhat QuizFantastic Fan Edition

Iskusni kviz majstori sisačkog kluba mladih SKWHAT pripremaju Vam posebno izdanje njihovog iznimno popularnog Club Quiz-a; “The Fantastic Fan Edition”! Pitanja će pokrivati niz područja iz SF, fantasy, “geek” supkulture te pripadajućeg fandoma. Film, glazba, književnost te mnoge druge kategorije biti će tematski zastupljene kroz pen & paper koncept, ali također slikovna i urnebesna video pitanja. Kviz je ekipni te ekipe mogu imati 3 ili 4 člana.
Voditelji: Igor Milković i Tibor Marković su studenti iz Siska koji u slobodno vrijeme volontiraju u lokalnom klubu mladih SKWHAT te za isti provode i organiziraju niz tematskih programa. Mladi kviz entuzijasti u protekloj su godini organizirali pet izdanja njihovog originalnog koncepta “Club Quiz”; ekipnog kviza koji je u kratkom vremenu stekao iznimnu lokalnu popularnost te broji (bez obzira na prostorno ograničenje kluba) u prosjeku preko 40 natjecatelja te barem još toliko “navijača” u publici. Spomenuti dvojac u suradnji je s udrugom “Igranje” također organizirao prvi sisački “Dan društvenih igara”, a jedan highlight spomenutog događanja bio je upravo njihov, za tu prigodu posebno spremljeni, tematski “Geek” kviz.

 

Priče, snovi i sve ono između – kviz o liku i djelu Neila Gaimana

Kviz za sve obožavatelje i poznavatelje lika i djela Neila Gaimana. Pronađite partnera za kviz, prijavite se i dokažite da vaše poznavanje gaimanovske trivije nadmašuje sve ostale. Najbolje očekuje slava i možda neke nagrade.
Voditelj: Igor Rendić geek je s višegodišnjim stažem u fandomu, član udruge 3.zmaj, urednik fanzina Eridan, pisac, prevoditelj i veliki ljubitelj žanrovskih kvizova na konvencijama. Pošto ga već neko vrijeme mrko gledaju kad se na iste prijavi, počeo je slagati vlastite. Svi koji se prijave putem prijavnice na info pultu.

 

Harry Potter kviz

Potterheadi beware! Naoštrite pera i pripremite pergamente jer vas očekuje zahtjevno, ali zabavno iskustvo. Ako se smatraš velikim HP znalcem mi smo tu da te razuvjerimo i u roku sat vremena natjeramo da se iz bahatog Dracoa pretvoriš u plačljivu Myrtlu.
No kako su se i izazovi u serijalu lakše prolazili uz dobru ekipu i mi ti dajemo priliku da uz dva druga stvoriš ekipu iz snova. Izaberi svog Rona i Hermionu, ili Crabba i Goyla ako ti više paše i prijavi se na kviz (ekipe su od tri člana).
Voditeljice: Tea Hržica aka balkanska Mafalda, suosnivačica je i tajnica ofišl udruge ljubitelja Harryja Pottera, poznatije pod nazivom ”Ministarstvo Magije Hrvatska”. Kad se ne bavi tajničkim poslovima, obmanjuje bezjake kao infiltrirani auror. Uvijek radi minimalno dva posla te se bavi s isto toliko hobija, no najveća životna misija joj je nastaviti istraživanje Arthura Weasleya i otkriti čemu služi gumena patkica za kadu.
Sanja Srdić daleka je rođakinja Hermione Granger Weasley i notorna štreberica. Tolika, zapravo, da na redovnoj bazi organizira Harry Potter pub kviz u Studiju Smijeha gdje najbolje nagrađuje, a najgore kudi. U ne-čarobnjačko vrijeme radi kao community manager gdje pomaže bezjacima da dobiju najnovije informacije o brandu koji prate na društvenim mrežama.

 

Númenórë

Kviz koji testira tvoje znanje o davno nestaloj/potonuloj zemlji na Ardi! Nemojte zaboraviti ponoviti gradivo o kraljevima. Nemojte krivo izgovoriti imena pokrajina. Ustvari, bolje je da se primite knjige i naučite sve! Otherwise, you shall not pass!
Voditeljica: Andrea Númellóte Anđelić je predsjednica Udruge Tolkienovih obožavatelja ”Almarenska družina”. Za ostala pitanja joj se obratite osobno na štandu Udruge. 🙂

 

Ultimate Nerd Quiz – second round

Skupite prijatelje, uzmite piće i provedite sat vremena testirajući svoje znanje i zaključivanje. Kao i u verziji koju ste mogli igrati na ovogodišnjem Istrakonu, očekuju vas pitanja iz raznih područja pop i geek kulture. Slikovni dio, zagonetke, slušanje, i obična trivia pitanja – bit će svega.
Smislite dobro ime tima i sa svojom ekipom od 2 do 4 člana osvojite titulu glavnih nerdova!
Voditelji: Kviz izradile ekipe s pub kvizova Dječja prijetnja (za koju nitko nije siguran kako se točno piše) i Konjdžija (za koju nitko nije siguran što im znači ime). Radimo kvizove barem 4 godine i trudimo se da budu zabavni.

 

Kwizard of Oz – powered by Algoritam

Ozrenov kviz za žanrovske knjigoljupce. Ako ste pročitali više knjiga nego što ih se možete sjetiti, a k tome još pratite i novosti iz žanrovskog svijeta, ovo je kviz za vas.
Budite najtočniji i osvojite nešto novo za svoju kućnu biblioteku.

 

The Shiniest Gameshow in the Verse

Alliance or Browncoats? Fancy duds or a cunning hat? Strawberries or apples? Wanna become the Hero of SFeraKon? Come and show us your knowledge of the Verse! 🙂
Voditelji: From the creators of “The Ministry of Magic wants YOU!”, a Harry Potter treasure hunt:
Barica, Dora, Jurek i FioPro, boardgame fanatici, all-around geeks and dweebs 🙂

 

Modni SF kviz Vol. 2

Mislite da znate prepoznati lika i/ili djelo prema odjeći, obući ili modnom dodatku? Dođite na kviz i postanite novi hrvatski SF modni mačak! (no, mačci, igra se u ekipi).
Voditelji kviza čije znanje trebate nadmašiti su Tamara Crnković i Igor Rendić. Tamara i Igor su dugogodišnji geekovi i članovi fandoma, te suorganizatori Rikona.

 

By Grabthar’s Hammer, it’s a RETRO QUIZ!

Kviz u pet rundi, 4 ppl (max) po timu. Bez odavanja tema rundi znanje (ponekad arhaičnog) Sci fi, fantasy, comics, movies i svakojakog lore-a bit će podosta korisno.
Voditelji: Ekipa koja sudjeluje i vodi pub quiz u pub-u (a gdje drugdje) već 5 godina. Smatramo da je ideja kviza uz to da se nađe pobjednik prvenstveno to da kviz bude zabavan. Ivan Masnjak, Marko Čikoš, Klaudia Bajić Šikić, Željko Šikić

 

Bočkoteka

Na početku bijaše Bočkoteka. Prvi od kvizova, već godinama izazov za svakog SF-ljupca i SF-znanca, u kojem se četiri natjecatelja bore za bogate nagrade i slavu, pokušavajući izbjeći sramotu neznanja (Neki su znali završiti kviz ispod nule). Natjecatelji će biti prorešetani pitanjima iz književnosti, filma, povijesti fandoma, muzike… Želite li biti jedan od 4 jahača Bočkoteke? Samo trebate ispuniti KVALIFIKACIJSKI ISPIT koji ćete pronaći na Desku… I biti u prvih četvero s najviše bodova.
Voditelji: Bočkoteku vode i pitanja osmišljavaju Mirko Karas, Marko Štengl i Mirko Grdinić, dvojica iz zagrebačke SFere, jedan iz pazinskog Albusa. U fandomu imaju više staža nego li se mogu sjetiti, ali (pri)znaju da postoje i veće starine od njih. Sva trojica su u Bočkoteci znala gubiti, a ponekad i pobjeđivati.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *