Počasni gosti u programu

Počasni gosti u programu

U naša tri konvencijska dana imat ćete prilike sudjelovati na preko 150 točaka programa! Satnicu možete pogledati ovdje, a imamo i novu SFeraKonsku aplikaciju koju možete preuzeti na svoj uređaj i tako program i satnicu imati uvijek pri ruci!

Iz programa izdvajamo točke naših počasnih gostiju:

Justyna Anna Barys nizozemska je znanstvenica koja radi u ESA-i (Europska svemirska agencija) i na SFeraKonu će održati predavanje pod nazivom Overview of the MELiSSA project” u kojem će pričati o svoj iskustvu rada na navedenom projektu koji je usmjeren na razvoj zatvorenog sustava životne podrške astronautima na svemirskim ekspedicijama. Osim toga, Justyna će u subotu sudjelovati i na panelu “Space Kitchen”.

 

James Lovegrove u petak će održati predavanje “Saved by the Gods” gdje će nam pričati o svojoj književnoj karijeri koja je nenadano naišla na zastoj. I onda se dogodilo ono što on naziva “divine intervention”…
Predavanje “Local Hero: Writing Sherlock Holmes” bavit će se fenomenom Sherlocka Holmesa koji je popularan lik čak i nakon više od stotinu godina od svog nastanka. James će nam pričati i o tome kako je Sherlock i njemu došao kao inspiracija.
I naposljetku, James će u 3. predavanju “The Three Ages of the Modern Superhero” posegnuti za korijenima superjunaštva čak u 19. stoljeće, a ovo predavanje lijepo će se nadovezati na prethodna dva.

 

Dalibor Talajić u petak (“Život na papirima”) će pričati o procesu stvaranja stripa, o tretmanu različitih žanrova, razlici između autorskog stripa i industrijskog stripa (i ima li je uopće).

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *