Contemporary German-language Science Fiction literature

Contemporary German-language Science Fiction literature

Veliko nam je zadovoljstvo na ovogodišnjem SFeraKonu predstaviti vam stranog predavača, Martina Strickera, velikog ljubitelja znanstvene fantastike te još od 2000. godine predsjednika žirija za dodjelu najbolje njemačke žanrovske nagrade; Deutscher Science Fiction Preis.

U slobodno vrijeme, tj. kada nije zaokupljen farmaceutskim istraživanjima, Martin recenzira strana i domaća tj. njemačka djela, ponekad zaigra RPG ili kartaške igre, vodi popis svih njemačkih SF djela prevedenih na ostale jezike te se kao izvorni govornik bavi donjonjemačkim narječjem.

Kao prekaljeni član i predsjednik žirija, Martin je idealna osoba koja nas može upoznati sa suvremenom literarnom žanrovskom produkcijom na njemačkom jeziku. Stoga će nam u predavanju Contemporary German-language Science Fiction literature (na engleskom jeziku!) istaknuti najznačajnije i najkvalitetnije autore te preporučiti što da pročitamo u originalu ili pak u prijevodu. Ovo je zapravo izvrsna prilika da istražimo SF djela na drugim jezicima!

Submit a Comment