LARP (Live Action Role Playing) je ukratko umijeće igranja uloga uživo kroz improvizaciju u različitim okolnostima (postavkama ili settinzima). Nameće se pitanje je li umijeće improvizacije igranja uloga korisno pri suočavanjima s različitim kriznim okolnostima poput pandemije korone, potresa ili poplave. Na prvi pogled ovo može izgledati banalno, no nije besmisleno tvrditi da će se netko tko ima iskustva u snalaženju u fiktivnom problemu tijekom igre bolje snaći i u stvarnom problemu. U ovim nenormalnim vremenima u kojima živimo, kad se čini da je nekadašnja distopija dobrim dijelom postala stvarnošću, pitanje je kako se što bezbolnije nositi s trenutnim okolnostima.

Ovaj je okrugli stol ponajprije zamišljen kao razmjena mišljenja i iskustava kroz međusobni razgovor njegovih sudionika.

Ivo Turk je rođen 1977. godine u Zagrebu. Dugogodišnji larper, organizator LARP-ova i obožavatelj Star Warsa. Općenito je ljubitelj Fantasyja i SF-a. Bavi se i cosplayem. Redoviti je predavač na Sferakonu a predavao je i na drugim sličnim konvencijama u Hrvatskoj. Po struci je demograf/geograf, a uz to se još bavi i sviranjem irske muzike te (old school) analognom fotografijom.

Event Timeslots (1)

Ostalo
-
Ivo Turk