Program - Kvizovi & Zabava

Ultimativni Star Trek 'Deep Space 9' KVIZ

Gordan Karlić

Ukoliko vam je pojam ‘Cardassians’ draži od pojma ‘Kardashians’ ovo je pravi kviz za vas. Deep space 9 do dan danas slovi za jednu od najkompleksnijih i najmračnijih serija iz Star Trek svemira, a vrhunski likovi i priča zaokruženi su kroz čak 7 sezona. Baš zato znanje od DS9-u bit će ono koje će odrediti ovogodišnjeg ultimativnog trekkija! Ukoliko ste spremni za ovaj vrhunski Star Trek izazov, okupite svoj trekastičan tim i prijavite se u Quark’s holosuiteu! Osim vječne slave, čekaju vas još bolje nagrade!

Gordan Karlić, naš iskusan organizator kvizova te član Sekcije 31 i ove godine testira vaše znanje o Star Treku. Od ST-a mu je najdraži TNG, a vjerovali ili ne – smatra da je Star Trek bolji od Star Warsa 😉

Najveći kviz u Međuzemlju!

Andrea Numellote Anđelić & Bojana Nariel Lubina & Viktor Saruman Starčević

Kviz o Tolkienovu svijetu i lijepe nagrade 🙂

Predsjednica Alamarenaca Nariel koji će vas prvo pitati da nabrojite sva vrata u Gondolinu a potom srdačno dočekati. Pazite na gramatiku! Vrsna poznavateljica svega što je dragi Profesor ikad napisao. U Udruzi znana kao Google.

Dugogodišnja članica Almarenaca i povremena cosplayerica, Nariel je inače pravnik zaglibio u svijetu IT-a, s trenutnom fikascijom na AI i maschine learning. U slobodno vrijeme smišlja pitanja za kviz. Voli kavu, puno kave.

Kada Saruman nije udružni tajnik, onda je knjigovođa, kojemu je specijalnost zatvaranje kvartala. Ako vas zanima kako su nastali orci, Uruk-hai ili bilo što o Maiarima – he’s your man!

Lemonijada: Kviz o Stanislawu Lemu

Davorin Horak

Testiraj svoje znanje o jednom od najvećih europskih i svjetskih autora znanstvene fantastike. Tko je bio Stanislaw Lem, koliki je njegov opus i koliko poznajete njegove najpoznatije i manje poznate uratke, zašto su ga izbacili iz SFWA i u kakvoj je vezi bio s Philipom K. Dickom. Očekujemo i znanje o adaptacijama njegovih djela u drugim medijima, a znanje ćemo i bogato nagraditi vrijednim nagradama Inverzije webshopa i Hangara 7.

Davorin Horak je glavni urednik u medijskoj kući Hangar 7 gdje je priredio stotinjak naslova iz žanra spekulativne fikcije (časopis Sirius B, antologije Titan i Nebula te brojna domaća i prevedena izdanja). Uređivao je sf časopis Futuru, a uredio je i zbirke priča (Kvantni portali imaginacije u izdanju SFere, GONG-ova sf zbirka…). Objavio je i nekoliko sf priča te nekoliko prijevoda s engleskog jezika. Urednik je i žanrovskog portala Inverzija.net.

Treasure hunt (od 15 – 99 god.)

Valerija Strutinskaja & prijatelji
Sakriveni tragovi, teške mozgalice, razni zadaci i naravno puno kondicije: treba proći cijeli Ribnjak i pobijediti druge timove u potrazi za sakrivenim blagom

Valerija čita SF i fantasy oduvijek i jedan od hobija je obilazak konvencija po Hrvatskoj i svijetu. Kreativne radionice održava s ciljem upoznavanje djece i odraslih s novim materijalima i ostalim zanimljivostima iz područja hobija i likovnosti.

SF Kidz: Potraga za blagom

Valerija Strutinskaja & prijatelji
Čarobnjaci, vile, pustolovi, Sith lordovi… čuvaju tragove koji će pomoći u pronalaženju sakrivenog blaga! Rješavat ćemo zagonetke, tražiti tragove i ispunjavati zadatke po cijelom parku Ribnjak kako i pronašli pravo pravcato blago!

Valerija čita SF i fantasy oduvijek i jedan od hobija je obilazak konvencija po Hrvatskoj i svijetu. Kreativne radionice održava s ciljem upoznavanje djece i odraslih s novim materijalima i ostalim zanimljivostima iz područja hobija i likovnosti.

Opsceno čitanje UŽIVO

Marko Štengl

Babe na klupici Danijela Bogdanovića u interpretaciji disleksičnog i disgrafičnog čitatelja kojeg na tulumima koriste da pjevanjem rastjera ljude na fajruntu. Dolazak na vlastitu (ne)odgovornost.

Ne znate ga? Za očekivati. Ništa strašno. Okorjele sferaše poznaju okorjeli sferaši.

Aukcija rabljenih žanrovskih knjiga i časopisa

Mirko Karas

Rabljene knjige, priručnici za servis biodroida i roštiljanje u višim dimenzijama! SF romani i fantasy multilogije, katalozi mutacija! Imate viškove za prodati? Novaca za kupiti? Onda je ovo pravo mjesto za obnavljanje vaše knjižnice! Suha pravila i upute potražite ovdje.

Aukcijskim čekićem od prije par godinica vitla dugogodišnji međunarodni GUFF aukcionar, Mirko (S. Zlifoffski). Potrudit će se biti zabavan i obećava biti ozbiljan, taman koliko treba da udomi sve knjige!

Organizirano uz potporu

Partner

Sponzori

Međunarodna suradnja

Ključni kontakti

Program SFeraKona

Program Igraonice

Marketing i sponzori

Volontiranje na SFeraKonu

Press

Molimo sve novinare koji se žele akreditirati za SFeraKon 2020. da pošalju ispunjen zahtjev na adresu press@sfera.hr, s naslovom: “SFeraKon – Zahtjev za akreditaciju”. Bez popunjenog i na vrijeme poslanog zahtjeva za akreditaciju nećemo vam moći izaći u susret! Hvala na razumijevanju.

Koordinator za odnose s medijima

Ivan Kranjčević

ivank@sfera.hr