Program - Radionice

Interaktivno stvaranje priče

Vanja Spirin

Publika se podijeli u dvije grupe. Jedna stvara radnju, a druga karakterizaciju likova. Predavač je zapravo samo moderator. Ideja je da se vidi koliko karakterizacija likova mijenja osnovnu radnju, uz dodatak korisnih savjeta za pisanje.

Vanja Spirin je pisac raznih žanrova fantastike s naglaskom na humorni diskurs. Napisao je osam knjiga i nebrojenu količinu priča. Ove godine je i GOH na SFeraKonu.

Graffiti radionica

Krešimir Golubić – LEON GSK

Kroz 60 minuta naučit ćete osnove crtanja graffita, od crtanja prvih skica pa do samog crtanja sprejem na obližnjem “zidu” kojeg smo  samo za vas izgradili. Radionica je namijenjena djeci od 10 + godina kao i svima koje interesiraju graffiti a nisu se imali prilike pobliže upoznati sa njima….

Krešimir Golubić – Leon (GSK), rođen u Zagrebu 1973. Za graffiti umjetnost zainteresirao se sredinom 80-ih kad su se prvi radovi pojavili u Zagrebu. Sprej prvi put uzima u ruke 1987., no pravi početak bavljenja graffitima je 1992.godine, nakon posjete Berlinu. Uz mnoštvo radova koje ostvaruje na ulicama i zidovima Zagreba, Hrvatske i Europe, piše tekstove za razna tiskana izdanja, sudjeluje u mnogim emisijama u elektronskim medijima na temu graffita te fotografira i prati cjelokupnu graffiti scenu
Od 2013. počinje raditi stencil tehnikom, kao dijelom post-graffiti pokreta, odnosno Street Arta scene.
Redovno sudjeluje na umjetničkim festivalima te održava radionice i predavanja na temu “Graffiti kao umjetnost a ne vandalizam”.
Član HDLU od 2020. godine..

SF Kidz: Eko radionica

Valerija Strutinskaja

Interaktivna radionica je kreativno-edukativnog karaktera: od raznih otpadnih materijala ćemo sastavljati originalne reciklirane robote i tako poticati dječju kreativnost i ekološku svijest.

Valerija čita SF i fantasy oduvijek i jedan od hobija je obilazak konvencija po Hrvatskoj i svijetu. Kreativne radionice održava s ciljem upoznavanje djece i odraslih s novim materijalima i ostalim zanimljivostima iz područja hobija i likovnosti.

Mala Grunfova radionica

Otto von Grunt

Kako od smeć… priručnog materijala ukupne vrijednosti 1 kune i 13 lipa konstruirati podmornicu na sunožni pogon? A dalekometni kravobacač? Ili raketni monocikl?
Na ovoj maloj inženjerskoj radionici osmislit ćete i sastaviti konstrukciju koja treba izvršiti određeni zadatak.
Sredstva? Materijali? Alat? HA! Pravom genijalnom izumitelju je dovoljan šaraf, štapić od sladoleda i gumica! I zapamtite:

Tko vrijedi leti
Tko leti vrijedi
Tko ne leti ne vrijedi

Grunf (Otto von Grunt) vjerni je Kaiserov zrakoplovac, mehaničar Crvenog baruna (Veliki Rat) i Oberkomandanta von Bombenschussa (II svjetski rat), a u posljednje vrijeme i izumitelj, oružar te povjerenik za prijevoz i logistiku grupe TNT. Hmmm… Ovo zadnje izostavite. Nije zgodno.

Čarobne kutijice

Valerija Strutinskaja

Šareno, čarobno i zabavno: svatko će si napraviti lijepu kutijicu za spremanje suvenira i sitnica skupljenih tijekom konvencije. Isprobat ćemo neke neobične materijale, boje, kolaže, naravno uz malo prave vilinske prašine!

Valerija čita SF i fantasy oduvijek i jedan od hobija je obilazak konvencija po Hrvatskoj i svijetu. Kreativne radionice održava s ciljem upoznavanje djece i odraslih sa novim materijalima i ostalim zanimljivostima iz područja hobija i likovnosti.

Stvaranje igrificiranog istraživanja

Iva Silla

Igrificirana istraživanja destinacija mogu udahnuti život najraznolikijim lokalitetima. Poslušajte kratko predavanje o igrifikaciji za posjetitelje, a zatim se okušajte i sami u stvaranju igre u parku Ribnjak. Ova radionica može biti korisna svima koji se u svom radu susreću s posjetiteljima, a zanimljiva baš svima.

Iva je autorica tematskih razgleda i igrificiranih aktivnosti iz programa Secret Zagreb, podcasta Croatia Underrated i voditeljica projekta Playful Croatia s ciljem valorizacije turistički nerazvijenih područja kroz igrificirana istraživanja.

Kung Fu škola Safira

Andrija Turčin

Prikaz Kung Fu borbenog umijeća i probni trening za djecu i odrasle.

Organizirano uz potporu

Partner

Sponzori

Međunarodna suradnja

Ključni kontakti

Program SFeraKona

Program Igraonice

Marketing i sponzori

Volontiranje na SFeraKonu

Press

Molimo sve novinare koji se žele akreditirati za SFeraKon 2020. da pošalju ispunjen zahtjev na adresu press@sfera.hr, s naslovom: “SFeraKon – Zahtjev za akreditaciju”. Bez popunjenog i na vrijeme poslanog zahtjeva za akreditaciju nećemo vam moći izaći u susret! Hvala na razumijevanju.

Koordinator za odnose s medijima

Ivan Kranjčević

ivank@sfera.hr