Program - Igre & LARPovi

SFictionary

Izitpajn & Mirko S. Zlikoffski

Veliki megdan u crtanju, slikanju i skiciranju SF i fantasy pojmova, lokacija i naslova. Prihvatite se akvarela, tempera, krede i markera… Pa udri!

Izitpajn je svašta po malo: pisac, fizičar,  novinar, učitelj, aktivist, salonski revolucionar, ali u ovom slučaju bitno je samo da je dosad neprikosnoveni boss u pictionaroidnim igrama. Ne zna crtati i smatra da mu je to prednost. Ne, nije ni nama jasno, ali tako nam je rekao. Ako želite provjeriti zašto, navratite.

Zlikoffsy je skriveni talent apstraktnog slikarstva, crtač slonova i ovaca, šešira i kutija. Šuška se da je kod njega Banksy pekao zanat i da se osamostalio kad je uspio pobijediti u Pictionaryu…

Star Trek LARP - Režanj za biznis

Ivan Žalac

Grand Nagus, glavom i bradom, odlučio je ove godine doći na SFeraKon ne bi li otkrio tko ima najbolji režanj za biznis! Pokaži svoje najbolje ferengijske kvalitete u bespoštednoj borbi za profit i osvoji vrijedne nagrade!

Ivan Žalac – Naz, najiskusniji je organizator larpova u Hrvatskoj. Bavi se larpom dug niz godina te je sudjelovao na mnogima u Hrvatskoj i inozemstvu, a sada kao član Sekcije 31 odlučio je predstaviti i prvi hrvatski Ferengi LARP.

Metloboj

Lana Bečić

Najpopularniji čarobnjački sport u bezjačkom izdanju.

Profesorica metloboja Lana vas čeka 🙂

Tko je ubio Quarka? - Mystery Game

Sekcija 31 u suradnji s USS Croatia

Quark je pronađen mrtav i apsolutno svi s kojima je proveo zadnja 24 sata su osumnjičeni. S obzirom na to da je Odo neočekivano otišao na godišnji odmor, ovaj se put Federacija morala osloniti na vas ne bi li riješila stravičan zločin na svemirskoj stanici Deep Space 9. Svu dokumentaciju o zločinu dobit ćete u Quark’s baru, kao i nagrade ako riješite ovaj (ne)očekivani zločin.

Sekcija – 31 okuplja ljubitelje Zvjezdanih Staza iz Hrvatske, ali i šire u svrhu promocije Star Treka u Hrvatskoj. Do sada su organizirali brojna događanja od parlaonica, mini konvencija, Stand Up Comedy nastupa pa sve do raznih projekcija i druženja na mjesečnoj bazi (kako online tako i uživo), a sve kako bi li očuvali san koji im je ostavio Gene Roddenberry.

USS Croatia je najstarija udruga ljubitelja Zvjezdanih staza u Hrvatskoj koja okuplja sve koji vole filozofiju iz serijala Star Trek. Ima ih iz svih krajeva i različitih su zanimanja i interesa. Usprkos ubrzanom tempu života, privatnim preokupacijama i sveprisutnim društvenim mrežama, ipak se redovito okupe i raspravljaju o Star Treku, zaigraju neki board game, natječu se…

Primogensko vijeće - VtM LARP

Sven Orlić Babić & Matko Radić

Komorni LARP koji će  vas upoznati s krutim društvenim pravilima i politikom unutar WoD: Vampire the Masquarade. Postanite Primogen Vampirskog klana i odlučite tko će biti Princ grada Zagreba.

Sven Orlić Babić (Zagreb, 1997.) je student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, smjer nastavnička informatika i Arhivistika. Početkom 2019. godine započinje s LARP-om, igrajući Zagreb by Night kronike. Krajem 2019. godine pridružuje se organizaciji Zagreb by Night kao storyteller i organizator. Najdraži aspekt LARP-a mu je drama, odnosno bilo kakva vrsta nesuglasica i prepiranja koja dovodi do nemira kod likova u sceni. U LARP-u se vodi Play to Lose tehnikama – „If it fits the scene, blow me up!“ Osim LARP-a, fan je stripova i videoigara, uzimajući inspiraciju za fantasy LARP kostime iz Witcher i Dragon Age serijala

Matko Radić (Karlovac, 1983.) je informatolog i filozof koji je nakon završetka studija u Zagrebu se posvetio IT industriji. Pridružuje se 2016. projektu Zagreb By Night Vampire the Masquarade LARP kao game designer i storyteller. Veliki fan Lovecrafta, Herberta i Tolkiena, smatra kako mehanika mora biti sekundarna atmosferi i proizlaziti organski iz svijet i settinga

Igre iz šešira

Miroslav Wranka Siro
U danom terminu za vas vodimo mini komorni LARP. Koji? Pa, to ovisi o tome koliko vas se skupi! Trajat će između 45 i 90 minuta. Ne trebate se posebno pripremati – sve vas čeka gotovo na licu mjesta!

Siro je jedan od suosnivača i partner u tvrtci Terrible Creations koja se bavi izradom igara za različite svrhe i namjene. Najviše voli LARP, ali ništa geekovsko nije mu strano.

Organizirano uz potporu

Partner

Sponzori

Međunarodna suradnja

Ključni kontakti

Program SFeraKona

Program Igraonice

Marketing i sponzori

Volontiranje na SFeraKonu

Press

Molimo sve novinare koji se žele akreditirati za SFeraKon 2020. da pošalju ispunjen zahtjev na adresu press@sfera.hr, s naslovom: “SFeraKon – Zahtjev za akreditaciju”. Bez popunjenog i na vrijeme poslanog zahtjeva za akreditaciju nećemo vam moći izaći u susret! Hvala na razumijevanju.

Koordinator za odnose s medijima

Ivan Kranjčević

ivank@sfera.hr