SFeraKonska aukcija žanrovskih knjiga i časopisa

Tradicionalna aukcija

I ove godine organiziramo aukciju žanrovskih knjiga i časopisa, s osnovnim ciljem dobre zabave i razmjene knjiga kako bi sudionici usput osvježili svoje kućne knjižnice.

Na aukciji se prodaju knjige, stripovi i ostali mediji žanrova znanstvene fantastike, fantasyja i horrora (SF/F/H), potom knjige popularne znanosti i rubnih područja znanosti / paraznanosti, za odrasle, djecu i omladinu. Knjige drugih žanrova (ljubavni, povijesni, krimići, mainstream književnost, klasici, itd.), kao i udžbenici, NEĆE biti aukcionirane!

Odluka o tome je diskrecijsko pravo aukcionara, koji će odlučivati od slučaja do slučaja.

Na aukciji se NEĆE primati za prodaju knjige koje su prodavale na SFeraKonskim štandovima. Molimo zakupitelje štandova da te i takve knjige ne nude na aukciji!

Pravila

Prije aukcije: prodavači aukcije predaju svoje knjige (vidi detalje niže).

Tijekom aukcije: Kupci prilikom ulaza na aukciju (kad god se priključili) preuzimaju svoj broj (vidi detalje niže).

POČETNA CIJENA za svaku knjigu je jedna (1) kuna. Želi li prodavač drugu početnu cijenu, dužan ju je navesti na popisu koji će ostaviti s hrpom pred početak aukcije. Preporučujemo prodavačima da se zadovolje početnom cijenom od 1 kune: iskustvo pokazuje da se tako postiže bolja konačna cijena!

Korak licitiranja je minimalno jedna (1) kuna! Nikome se ne da igrati s lipama, a svi želimo da aukcija završi u neko razumno vrijeme…

Na kraju aukcije: Kupci daju novac i preuzimaju kupljene knjige, a potom prodavači preuzimaju novac i neprodane knjige (vidi detalje niže)

Kupci

Svaki KUPAC na ulazu dobiva svoj broj. Pod istim brojem će se slagati i knjige koje je kupio. Molimo kupce da pri licitiranju svoj broj izgovaraju jasno, glasno i razgovijetno!

Knjige se plaćaju odmah po svršetku aukcije (zahvalni smo ako pripremite sitan novac). Ako neka hrpa knjiga ne bude plaćena odmah poslije aukcije, knjige s nje nastojat će se vratiti prodavačima koji svoje vlasništvo moraju dokazati spiskom. Za knjige koje ostanu neplaćene i kasnije nepodignute – ne odgovaramo!

 

Prodavači

Molimo PRODAVAČE da donesu knjige u dvoranu pola sata prije početka aukcije. Molimo vas i da budete umjereni što se tiče broja knjiga; dvadesetak knjiga je razumna količina.

Uz knjige treba priložiti i potpuni popis knjiga (ime i prezime autora, naslov knjige, ime nakladnika, godinu izdanja), te obavezno  broj mobitela!!! Jednu kopiju istog popisa treba čuvati i prodavač.

Svaki paket knjiga dobiva broj, a isti broj daje se i prodavaču radi identifikacije pri plaćanju onoga što je iz paketa prodano i/ili preuzimanja neprodanih knjiga.

Nakon aukcije, kada kupci preuzmu kupljene knjige, na red dolaze prodavači kojima se dijeli zarađeno i/ili vraća neprodano.

Preporučuje se da prodavač bude osobno prisutan prilikom predaje knjiga, kao i prilikom plaćanja i/ili povratka neprodanih knjiga. Donesene i samo ostavljene knjige, bez da se za njih preuzeo broj, neće se aukcionirati i za njih ne odgovaramo!

I na kraju...

Podsjećamo da je krajnji cilj aukcije ipak prvenstveno zabava i ugodno provođenje vremena, uz mogućnost popunjavanja nečije biblioteke željenim naslovima, a ne stjecanje financijske koristi!

U načelu, u vrijeme predaje knjiga i kasnije plaćanja, svaki prodavač i svaki kupac odgovaraju za svoje knjige, njihovu urednu predaju i/ili preuzimanje. Molimo sve prodavače i kupce za red i strpljenje na početku aukcije (prilikom predaje knjiga) i tijekom aukcije (prilikom plaćanja i preuzimanja). Time ćete značajno izaći u susret aukcionaru, zapisničarima i volonterima aukcije.