Dok se u pozadini mreška jezero, pod našim šatorima imat ćete prilike sudjelovati na idućim predstavljanjima:

Predstavljanje 27. sferakonske zbirke Svjetla dalekih obala
Upoznajte autore i urednike ovogodišnje zbirke, raspitajte se što se događalo iza kulisa i kakvi su svježi tračevi. Deset autora i deset priča, ali i dosta zajedničkih motiva… Kakva su zapravo svjetla na dalekim obalama? Ovo je dobra prilika da pokupite autograme dok su autori na hrpi, stoga ne zaboravite olovku!
Voditelji: Marija Serdar – voli ptice, dobre knjige (i priče!), plivanje, planinarenje i kratke biografije.
Mirko Karas serijski je čitač koji se znanstvenom fantastikom bavi više od pola života. Objavljuje ponekad, još od fanzinima koji više ne postoje, pa do aktualnih izdanja… Bivši član uredništva NOSFa, trenutno u uredništvu Parseka i sferakonske zbirke. Dugogodišnji je član žirija za dodjelu nagrade SFERA, a sudjelovao je i u radu žirija SFerinog natječaja za djecu i mlade. Svake godine obećaje si da će više čitati i pisati…
Trajanje: 60 min

Supernova, Fanfest u korona situaciji
Prezentacija Supernove 7, 8 i 9, prelaz na digitalni oblik, mogućnosti za hrvatske autore, Fanfest u korona situaciji, neki novi radovi.
Voditelj: Bojan Ekselenski – glavni urednik Supernove, predsjednik organizacijskog odbora Fanfesta, slovenskog festivala fantazijske književnosti, predsjednik Celjke književne udruge, priče ima objavljene u nekoliko jezika, autor 15 tiskanih knjiga.
Trajanje: 20-30 min

Bajkarice
Srebrenka i Erika predstavljaju zbirku bajki o snažnim ženama, pustolovnim djevojkama i dovitljivim staricama iz cijelog svijeta. Usput i pripovijedaju, a možete ih i pitati što vas volja!
Voditeljice: Srebrenka Peregrin pripovijeda, prevodi i piše – mnogo toga u fandomu. Nakon niza kratkih priča, Bajkarice su joj prva objavljena knjiga, a (kako sada stvari stoje) ne i zadnja. Voli crne mačke, pse, čajeve i misli. Ili bar troje od toga.
Erika Katačić Kožić ima korijene na tri različita kontinenta i poznavanje triju jezika. Kemičarki po struci oduvijek su bliske terapijske priče, a niz tekstova objavila je u specijaliziranim časopisima za bajke i pripovijedanje. Kad ima vremena, u društvu obitelji putuje svijetom i traži nove priče za kazivanje.
Trajanje: 30 min

Spread the love