Počasni gosti

Vanja Spirin

Vanja Spirin (Zagreb, 1963.) je književnik, glazbenik i tekstopisac.

Studirao je lingvistiku i fonetiku na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Inženjer je tona i glazbene produkcije  (MPA- Akademija glazbene produkcije). Član je Hrvatskog društva književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Piše pjesme, priče, knjige, scenarije, kolumne i blogove.
Napisao je osam knjiga: Hangrap i Drobhila, starohmirijski ep, Blago bogova, Junačke zgode Junker’sa i Vailianta, Treći nos, Hrvatski mitovi i legende, Smrtonosna mizija i druge priče, Junker’s i Vailiant protiv sila tame i Plavuše za neznalice.
Za svoj roman Junker’s i Vailiant protiv sila tame i priču Božanski Orko nagrađen je nagradom Artefakt, a nagradu SFera osvojio je za najbolju kratku priču Nimfa 2001. godine.
Svira bas, klavijature i gitaru i radi na glazbenom projektu Joseph Around Our Lady.

Vladimir Cvetković Sever

Vladimir Cvetković Sever (Zagreb, 1970.) je novinar, prevoditelj i izdavač.

Studirao je u Zagrebu i SAD-u te nakon novinarsko-spisateljske karijere našao se u nekadašnjem Algoritmu gdje je cijelo desetljeće prevodio dugi niz knjiga među kojima se mogu naći poznata djela kao Hobbit, Sumrak saga, Sandman, Pjesma leda i vatre, Američki bogovi, Howlov putujući dvorac… Uz to se redovito bavio prevođenjem filmova.
Ljubitelj je fantastike i mitologije, a pogotovo cijeni Tolkienov rad i djelo. Toliki fan da je svoju izdavačku kuću, čija su luksuzna izdanja u posljednje vrijeme rasprodana u kratkom roku, nazvao prema pojmu koji je skovao Tolkien za lijepu književnost nadahnutu mitom.
Iako je Mitopejin opus dosta malen, može se odnedavno pohvaliti prijevodom “Pokopanog diva” nobelovca Kazua Ishigura baziranoj na legendi o kralju Arturu.

Organizirano uz potporu

Partner

Sponzori

Međunarodna suradnja

Ključni kontakti

Program SFeraKona

Program Igraonice

Marketing i sponzori

Štandovi

Volontiranje na SFeraKonu

Press

Molimo sve novinare koji se žele akreditirati za SFeraKon 2021. da pošalju ispunjen zahtjev na adresu press@sfera.hr, s naslovom: “SFeraKon – Zahtjev za akreditaciju”. Bez popunjenog i na vrijeme poslanog zahtjeva za akreditaciju nećemo vam moći izaći u susret! Hvala na razumijevanju.

Koordinator za odnose s medijima

Ivan Kranjčević

ivank@sfera.hr