Popis izlagača

Popis naših izlagača raste iz godine u godinu, a za nekoliko dana imat ćete priliku vidjeti iduće:

Almarenska družina

Udruga Tolkienovih obožavatelja “Almarenska družina” je nestranačka, nevladina i neprofitna udruga čiji su ciljevi: proučavanje i promocija života i djela Johna Ronalda Reuela Tolkiena i ostalih pisaca fantastike; okupljanje građana, a posebice mladih u cilju popularizacije književnoumjetničkih djela iz smjera fantastike i srodnih smjerova; suradnja s odgojno-obrazovnim ustanovama i institucijama, a radi promicanja književnoga stvaralaštva; načelna potpora mladim i perspektivnim hrvatskim piscima fantastike i srodnih smjerova,te usklađivanje aktivnosti svojih članova. Djelatnosti Udruge provode se: organiziranjem i provođenjem predavanja, seminara, radionica i sl.; organiziranjem i sudjelovanjem u raspravama, predavanjima, okruglim stolovima, radionicama i drugim oblicima javnog djelovanja; suradnjom sa školama i sudjelovanjem u aktivnostima škola, suradnjom s knjižnicama, pučkim učilištima i drugim odgojno-obrazovnim ustanovama; organiziranjem i sudjelovanjem na susretima, izložbama, stručnim skupovima i izletima te sličnim manifestacijama.

Angel's Eye

Brend “Angel’s Eye” osnovala je akademska umjetnica, slikarica Maja Pejčinović iz Rijeke, 2013 godine. Maja izrađuje nakit, suvenire vezano uz fantasy i SF tematiku, sukladno o žanru i trenutnoj inspiraciji na sceni. Izrađuje minijaturne oblike određenih motiva poput pera, mačaka, zmajeva, itd.

Bakino veselje

Izrada suvenira, satova, kutijica i slika u steampunk i mix media tehnici na drvenoj podlozi i slikarskom platnu

BCJ design

Ljubitelji fantastike, brace yourselves! Na BCJ štandu pronađite ručno izrađene notese, figurice i nakit inspiriran Igrom prijestolja, Gospodarom prstenova, Harry Potterom, te video igricama poput Elder Scrolls sage, Witchera etc…Odaberite svoju kutijicu/škrinjicu za boardgame figurice, ili naručite kutiju ili notes po Vašoj želji. Vidimo se!

 

Bee8BIT

Bee8BIT je brand(obrt) nastao još 2011., koji se bavi dizajnom, izradom i prodajom handmade proizvoda, nastao iz ideje pretvaranja jednostavne dječje igračke u nakit, ukrase i predmete za dom inspirirane 8-Bit/16-Bit-im igrama iz 70., 80. i 90. god. 20. stoljeća. Vrlo brzo postali smo stalni članovi mnogih konova po Hrvatskoj, te smo svoj asortiman proširili s igara na fantasy i SF tematiku, tako da sada možemo reći da pokrivamo gotovo sve aspekte geek kulture. Budući da smo strastveni retro gameri, na svakom našem sudjelovanju na konovima organiziramo igranje turnira na retro konzolama iz kasnih 80. i ranih 90. god. 20. st. kao što su: Nintendo(NES), Super Nintendo(SNES) i Nintendo 64(N64). To su najčešće turniri u Tetrisu, Street Fighteru II i Mario Kart 64. Sudjelovanje na turnirima je uvijek besplatno te popraćeno s vrijednim nagradama iz našeg handmade asortimana tematski vezanim za turnir. Uz organiziranje turnira bitno je napomenuti da se kod nas na štandu može uvijek igrati na konzolama za vrijeme trajanja kona.

Bee8BIT is handmade workshop founded in 2011. which is based on designing, producing and selling handmade merchandise inspired with retro 8-BIT games from 70., 80. and 90. years of 20th century. Soon we became part of many conventions in Croatia and we expand our offer from just games inspired merchandise to fantasy and SF. Now we can say that we’re covering all aspects of geek culture. Since we are passionate retro gamers, on every convention that we attended, we are pleased to say that we organize competitions on our retro consoles from late 80. and early 90. of 20th century like: Nintendo(NES), Super Nintendo(SNES) and Nintendo 64(N64). Games like Tetris, Street Fighter II and Mario Kart 64. All competitions are free and always awarded with nice reward from our handmade merchandise which is theme based. Apart from organizing competitions it is possible to play retro games on our stand during entire convention.

 

Carta Magica


Carta Magica je tvrtka specijalizirana za moderne društvene igre i hobi proizvode. Osnova naše ponude su društvene igre najpoznatih svjetskih proizvođača kao što su Fantasy Flight Games, Rio Grande Games, Zman Games, Mayfair Games, Days of Wonder, Asmodee, Steve Jackson Games i mnogih drugih.Također, samo kod nas možete pronaći sve aktualne trading card igre poput Magic: the Gathering, Yu-Gi-Oh!, Pokemon, Cardfight Vanguard, World of Warcraft… Od popratnog asortimana tu je veliki izbor Ultra Pro i Dragon Shields zaštita za karte, albuma i stranica, deckboxova. Za ljubitelje roleplaying igara (RPG) tu je izbor Pathfinder i Dungeons & Dragons proizvoda uz obilje raznovrsnih kockica i figura. Njegujemo i široki izbor Games Workshop proizvoda većinom Warhammer: Fantasy Battles, Warhammer 40k i Lord of the Rings tematike. Od hobi proizvoda tu je široki asortiman Zvezda, Hobby Boss i Trumpeteer maketa te odličan izbor boja i pribora za sve koji se bave modelarstvom i izradom minijatura. Za ljubitelje fantasy i science-fiction franšiza tu je i izbor action figura, gadgeta, privjesaka, igračaka, DVD-ova i ostalih sitnica vezanih uz najpopularnije naslove kao što su Star Wars, Star Trek, Lord of the Rings, A Game of Thrones, Hobbit itd.

Celjska literarna udruga

Celjska književna udruga je udruženje amaterskih autora svih žanrova. Je jedina slovenačka književna udruga, koja aktivno podupire fantaziju i naučnu fantastiku. Izdaje jedini štampani slovenački časopis za naučnu fantastiku, fantaziju i horor. Udruga organizuje jedini slovenački festival fantastične književnosti. Imamo i konkurse, u kojima učestvuje i nekoliko hrvatskih autora.

Crouch Guard

Mi smo grupa fanova FG-a koja nakon par partija je došla na ideju da stvore nekaj s čime bi promovirali FG igre u Hrvatskoj i stvorili neki FGC. Ciljamo širiti ljubav prema FG igrama kroz razne aktivnosti i stvoriti zajednicu FG gamera u kojoj će se pronaći svi od onih koji tek počinju do vrhunskih igrača FGa Očekujte zabavu i druženje kroz offline turnire i casual noći, ali i kroz par online evenata.

Čudna knjižara

 

Čudna knjižara je informativno-zabavno-prodajno mesto za izdanja vezana za fantastiku u okviru sajta Znak Sagite. www.znaksagite.com/knjizara

 

Dominik Zdenković

 Ja sam dizajner i ilustrator iz Zagreba, rođen 1992. Cilj mi je spojiti ljubav prema arhitekturi, videoigrama i umjetnosti u karijeru dizajnera za industriju zabave. Inspiriram se hobijima te nastojim stečena iskustva ugraditi u svoje radove kako bi klijenti dobili uvijek kvalitetne i jedinstvene projekte.

Dora Pejić Bach

Bavim se digitalnom i tradicionalnom Ilustracijom i Concept Artom, ˝fantasy˝ i ˝surreal˝ tema. Uz to pišem i ilustriram stripove istih tema. 

Društvo japanskog mačevanja KIAI

 

 Društvo japanskog mačevanja KIAI osnovano je 2016. godine sa ciljem promicanja, razvitka i unapređenja kenjutsua i drugih borilačkih vještina. 

Fairy Workshop

Fairy Workshop specijalizira u izradi kožnog i geeky nakita i dodataka.

Ferlin

Na štandu će biti ponuđeni na prodaju stripovi domaćih i stranih izdvača, kao i uvijek.

Hangar 7

Hangar 7, Inverzija.net i sirius B na jednom mjestu. Knjige i časopisi u izdanju Hangara 7 te drugih domaćih nakladnika kao i strane knjige i stripovi bit će na akcijskim cijenama. Uz to, bbit će tu majica, igara, Funko POP! figurica i brojnih drugih stvarčica za ljubitelje žanra. Kao i obično, svake godine donosimo nešto nov, neobično i specijalno za SferKon.

Hoću knjigu

 

 Hoću knjigu je novootvoreni lanac knjižara koji nudi knjigoljupcima najbolji izbor iz svijeta knjiga i papirničkog asortimana. Osim što su knjižare opremljene na najmoderniji način te čitatelju nude najširi raspon kvalitetnih naslova, knjižare Hoću knjigu nude savjete stručnih trgovaca s iznimnim poznavanjem književnosti. U knjižarama Hoću knjigu udružuju se svjetovi iz mašte koji vas pozivaju na nove avanture i opuštanje. Čitanje, kao ni pisanje, nije usamljena aktivnost pa čitatelj, ulaskom u knjižaru Hoću knjigu, ima priliku obogatiti svoj život zanimljivim iskustvima i ljudima.

ISTA Jewelry

Iza imena brenda ISTA Jewelry, krije se autorica unikatnog nakita iz Istre, Slavica Ćosić. Slavica nakit izrađuje tzv. wire wrapping wire weaving tehnikom od bakrene, posrebrene i lakirane žice, uz dodatak poludragog kamenja i stakla. Kreacije su najčešće inspirirane prirodom, mitologijom i fantastikom

Krapinjon

Krapinjon je udruga mladih, krapinskih entuzijasta koji svoju ljubav prema all things geeky kombiniraju sa zagorskom tradicijom i donose vam KraKon, prvu zagorsku konvenciju geek kulture!

Krešimir Ljubić

Krešimir Ljubić već 25 godin na SFeraKonu drži antikvarijat knjiga iz vlastite biblioteke.

Luisa Ritoša

Šminkanje odnosno oslikavanje lica za djecu i odrasle, facepainting

Machina

Ukratko

Machina je privatna akademija za videoigre koja programima edukacije i inkubacije pomaže svim zainteresiranima za rad u industriji videoigara da u njoj pronađu svoje mjesto.

Povijest

Machina je nastala 2013. godine kao rezultat strasti, predanosti i profesionalnog iskustva. Kroz 2013. godinu razvijaju se programi edukacije te se testira tržište kako bi se otkrio zlatni omjer teorijskog znanja i primjenjivosti istoga na tržištu rada u industriji videoigara. Već iduće godine otvaraju se prve prijave za programe inkubacije, da bi do početka 2016. godine Machina educirala više od 250 polaznika i pomogla u inkubaciji 8 timova.

Polje djelovanja

Machina nudi ciljane, specifične i strukovne tečajeve koji polaznicima omogućavaju da pronađu svoje mjesto u industriji videoigara. Svaki tečaj završava s konkretnim portfeljom koji služi kao dokaz vještina prilikom traženja posla. Tečajevi pokrivaju široki spektar vještina: programiranje, grafički dizajn, projektni rad, kao i osnove marketinga specifične za industriju videoigara.

Kroz naše programe inkubacije nudimo timovima i osobama mogućnost da sudjeluju u izradi svojeg prvog pravog komercijalnog projekta. Cilj je osobama pružiti svu potrebnu podršku da izbjegnu početničke greške i čim prije stvore solidnu bazu prihoda za daljnji razvoj svojih karijera u ovoj industriji.

Našim radom želimo doprinjeti rastu industrije videoigara u Hrvatskoj kao održive i moderne grane ekonomije koja na svjetskoj razini doživljava vrtoglavi rast.

Marko Abramović

Ručno oblikovan i rezbaren srednjovjekovni, fantasy i geek nakit od jelenjih rogova i kostiju, te poludragog kamenja.

Mentor

Mentor je jedini hrvatski nakladnik specijaliziran za stripove za djecu i mlade. Vode ga Tatjana Jambrišak i Darko Macan.

Ministarstvo Magije Hrvatska

Prva udruga ljubitelja Harryja Pottera u Hrvatskoj je osnovana i djeluje pod punim nazivom Udruga ljubitelja Harryja Pottera “Ministarstvo Magije Hrvatska” ili samo Minstarstvo Magije Hrvatska. Prvo i osnovno cilj nam je okupiti ljubitelje Harryja Pottera i J. K. Rowling iz cijele Hrvatske kako bismo se povezali, razmjenjivali iskustva i dojmove. U planu nam je organizirati mnogobrojna druženja članova, radionice za djecu i odrasle, kvizove, raznorazna okupljanja, partyje, sudjelovanje na konvencijama, prikazivanja starih, ali i novih filmova te još mnogo toga. Također planiramo oformiti i metlobojsku momčad koja će imati prave treninge.

Nova stvarnost

Nova stvarnost je nakladnička kuća koja tradicionalno sudjeluje na SFerakonu. Godinama smo bili sunakladnik SFerakonske zbirke. S obzirom da imamo i bibliotečni servis, SFerakonske zbirke došle su do čitača od otoka, Srijema, Istre, Međimurja, ukratko cijele Hrvatske. Sferakonske zbirke smo izložili na svojem štandu na sajmovima knjiga u Beogradu, Frankfurtu, Sarajevu i gotovo svim sajmovima knjiga u posljednja dva desetljeća u Hrvatskoj

Otherside

Otherside je multi-fandomski izlagač iz Krakowa s naglaskom na mangu, anime i fantasy koji će nam se pridružiti na SFeraKonu i treću godinu zaredom.

Projekt (e)M

Projekt (e)M je mali kreativni projekt iza kojeg stoje mlade kreativke Ena i Martina. Proizvodi koje Projekt nudi isključivo su ručni rad i uglavnom SF i fantasy tematike. Asortiman se sastoji od unikatnog nakita, drvenih podložaka, magičnih štapića i trodimenzionalnih slika u okviru.

Retro Info

Udruga ljubitelja i sakupljača starih računala i retro računalne tehnike Retro Info donosi retro računalnu igraonicu na starim računalima i igraćim konzolama 80tih i 90tih godina prošlog stoljeća.

Scorpion Art / Bink Art / Veliki Tolk

Scorpion Art – izrada sf & fantasy figurica, diorama, kolekcionarskih predmeta, raznih suvenira, nakita… razlicitim tehnikama svoju kreativnost i vase zelje pretvaramo u stvarnost. Sve sto ne mozete pronaci za kupiti kod nas mozete naruciti! Svaki primjerak je potpuno rucno radjen i unikatan.

Veliki Tolk – fantasy art pub u centru grada na Opatovini 49 3/4, domacin najposjecenijih geekovskih kvizova, predavanja i knjiskih veceri, nudi bogat izbor pivica i rucno radjenih suvenira.

Bink Art – geekovske ilustracije, crtezi i kratki stripovi, gotovi ili po narudzbi.

Udruga Kulturni front

Udruga Kulturni front predstavljat će festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon, koji će se održati 16. – 18. 08. 2019. u Opatiji.

Udruga Trash Varaždin

Prezentacija Trash Film Festivala; najava 14. Trash Film Festivala u Varaždinu.

Predstavljanje ostalih aktivnosti udruge, prijave i informacije oko turnira u “Čovječe ne ljuti se” po brutalnim OngBak pravilima.

Udruga minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara "Agram"

UMS “Agram” neprofitna je udruga madih koji se, kao što i sam naziv kaže, bave bojanjem i obradom minijatura, izradom ambijentalnih maketa, igranjem stolnih strateških igara te raznim drugim aktivnostima s područja tehničke kulture, povijesti i znanstvene fantastike. Udruga je osnovana radi boljeg povezivanja osoba čije zajedničke interese čine spomenute aktivnosti, kao i podizanja uvjeta, za ovaj nadasve kreativan način korištenja slobodnog vremena, na višu razinu, kako u gradu Zagrebu, tako i u cijeloj Republici Hrvatskoj. Udruga je registrirana 06. ožujka 2003. Posebna pažnja posvećuje se mlađim članovima za što je Udruga dobila sljedeća priznanja: • 2009. Državna nagrada tehničke kulture Faust Vrančić; • 2010. Godišnja nagrada Zagrebačke zajednice tehničke kulture Oton Kučera; • 2011. Godišnja nagrada Zagrebačke zajednice tehničke kulture Oton Kučera za odgovornu osobu Udruge, Marka Paunovića; • 2012. Državna nagrada tehničke kulture Faust Vrančić za odgovornu osobu Udruge, Marka Paunovića. Od 05. prosinca 2003. Udruga je članica Zagrebačke zajednice tehničke kulture (ZZTK). Udruga organizira igranje i prezentacije stolnih strateških igara u MS “Cvjetni trg” (Prolaz sestara Baković 3/1) subotom od 09:00 do 19:00, a srijedom od 12:00 do 16:00 i nedjeljom od 10:00 do 14:00 sati te u kino dvorani ZZTK (Trg žrtava fašizma 14) svaku srijedu od 18:00 do 22:00 sata. U prostoru MS “Cvjetni trg” također su organizirane Radionica za izradu prostornih maketa i obradu minijatura te Škola stolnih strateških igara, a u njemu djeluje i Knjižnica i čitaonica UMS „Agram”. Program Radionice za izradu prostornih maketa sufinanciran je od 2006. godine od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i ZZTK. U sklopu tog programa 2006.godine izrađena je i maketa postapokaliptičnog grada budućnosti veličine 210x125cm koja je osvojila međunarodno natjecanje. Radionica omogućava djeci i mladima da nauče i izrade vlastite makete kroz pažljivo osmišljen kurikulum prilagođen svim uzrastima. Osim Radionice za izradu prostornih maketa, od 2016. Udruga provodi i dvodnevne Radionice bojanja minijatura gdje polaznici mogu naučiti razne metode bojanja minijatura. Osim prezentacija u spomenutim prostorima, Udruga održava prezentacije zajedno s izložbama minijatura i na raznim konvencijama i sajmovima (INFO, Istrakon, Rikon, SFerakon). Udruga također surađuje s Policijskom upravom zagrebačkom kao jedan od sudionika “Sajma mogućnosti” koji se održava na četiri lokacije u Gradu Zagrebu i pokriva sve zagrebačke osnovne škole. Organizacija turnira u igranju stolnih strateških igara i natjecanja u bojanju minijatura jedan je od osnovnih ciljeva Udruge. Osim manjih, klupskih, velika se pažnja posvećuje međunarodnim turnirima koji se od 2003. organiziraju 2 puta godišnje noseći nazive Agram Arena ljeto odnosno zima. Program međunarodnih natjecanja u igranju stolnih strateških igara sufinanciran je od 2004. godine od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i ZZTK . Udruga surađuje s klubovima “Stari Svijet” iz Splita, “Panonnia Minor” iz Slavonskog Broda, “Kerubin” iz Karlovca, “3.zmaj” iz Rijeke, „Topor” iz Samobora, „Zaigrana koza” iz Pule i “Horus” iz Zagreba te nekolicinom klubova i udruga iz susjednih zemalja poput Slovenije, Mađarske, Italije, Austrije i Srbije i Crne Gore, a također i Nizozemske, Njemačke, Poljske i Engleske.

USS Croatia

USS Croatia je udruga ljubitelja zvjezdanih staza – svih nas koji volimo filozofiju iz serijala Star Trek.

Valentina Barić i Ze Hai Liu

Valentina i Ze imaju special power pretvaranja kave u crteze zmajeva, likova i bajkovitih pejzaza. Rade na video igrama, ilustriraju knjige, drustvene igre ili pak crtaju sto god im padne na pamet. Na Sferakonu ce izlagati neke od svojih ilustracija i raspravljati o tome kako je biti freelance umijetnik.

Zhillustrator

Živko Kondić, poznatiji kao Zhillustrator, je frilens 2d umetnik iz Novog Sada. Njegov rad je specifična mešavina naučne fantastike, realizma, alternativnog univerzuma i lebdećih mačića. Većina njegovih veština su samouke, uz pomoć interneta, kurseva i dosta rada, iako je završio srednju školu Bogdan Šuput u Novom Sadu, smer grafički dizajn. Kroz godine, Živko razvija ličniji stil gledanja stvari i izražavanja kroz digitalno slikanje. a sve više i tradicionalno skiciranje. Njegova dela imaju tendenciju da budu šarena, melanholična, vedra, atmosferična i opuštena. Većina radova su lični, mada ponekad radi i za neke manje ili veće klijente. Jedno veće ime sa kojim je sarađivao su Games Workshop. Alterslavia je Živkov glavni lični projekt, mešavina low-SF i alternativnog univerzuma sa Jugoslovenskim motivima, nošnjama, izmišljenim i pravim mestima, a na kraju i ljudima koji u njima žive. Živko se pojavljuje na većem broju konvencija u regionu i Evropi, sa planovima i za veća proširenja, ohrabren uspesima u Austriji i Nemačkoj. Van sveta umetnosti, Živko je pričljiv, šašav i prijateljski nastrojen čova. Bavi se i sviranjem gitare u novosadskom bendu Tentacle Wizard, amaterski fotka, član je Couchsurfing zajednice. Takođe radi i live streaming njegovog rada. Pogledajte sajt i radove za više informacija: http://www.zhillustrator.com http://instagram.com/zhillustrator https://www.twitch.tv/zhillustrator

Znanje d.o.o.

Znanje d.o.o. – Izdavanje knjiga namijenjenih što široj populaciji čitatelja – beletristika, krimi romani, trileri, ljubavni, povijesni romani, priručnici, dječji program i slikovnice, edukativni program. Izdavački program prilagođen knjižnicama, knjižarskoj prodaji, ali i ostalim kanalima prodaje u Hrvatskoj i na susjednim tržištima. Razvoj vlastite maloprodajne mreže u desetak najvećih gradova u Hrvatskoj sa relevantnom ponudom knjiga domaćih izdavača, strane knjige, segmenta papirnice, multimedije i dječjeg asortimana. Unaprjeđenje rada tiskare fokusirane na brz, konkurentan i kvalitetan tisak marketinških materijala, knjiga, brošura, časopisa i komercijalne ambalaže.