Ove godine na SFerakonu nešto novo, nešto divlje!

U subotu i nedjelju održat ćemo dvije radionice gdje ćete programiranje upoznati na kreativan i zabavan način kroz izradu vlastite igre.

O radionici:
Programirat ćemo igru u Construct 3, novoj verziji ovog alata za izradu 2D igara, te ćemo napraviti igru koja radi u browseru. Construct 3 nam omogućuje izdavanje igara za cijeli niz platformi poput Android, iOS, Windows, Linux, Mac itd. Programiranjem ćemo definirati ponašanje likova te tako kreirati radnju naše igre. Upoznat ćemo osnovne koncepte programiranja, koji se koriste i u drugim programskim jezicima: od varijabli do event-driven programiranja… Osim toga, saznat ćemo kako dizajnirati likove i druge grafičke elemente igre te animirati ih. Vidjet ćemo kako programiranje može biti lako, kreativno i zabavno.

Tko vodi ovu radionicu?
Marko Lohert, dipl. ing. je senior programer koji je diplomirao računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2004. godine, a bavi se razvojem web i desktop aplikacija te predaje na konferencijama poput Advanced Technology Days, Microsoft NetWork, DevArena i ALM Day. Volontirao je kao voditelj niza radionica i tečajeva za učenike osnovnih i srednjih škola čije teme obuhvaćaju programiranje, robotiku, elektroniku (Arduino), izradu web stranica i druga područja informatike. Dobitnik je Godišnje nagrade ZTK Zagrebačke županije za „za izuzetan doprinos u razvoju tehničke kulture i za rezultate postignute na područjima računalstva i robotike“.

Radionica će se održati za dvije dobne skupine na različite dane, a svaka prima 20 sudionika:
Subota 14 – 16h – za srednjoškolce (15-18 god.)
Nedjelja 14 – 16h – za osnovnoškolce (11-14 god.)

Pametnome dosta.
Stoga trk na naš mail za prijave ( radionice@sfera.hr ) jer se prethodna radionica popunila u roku nekoliko dana.
Molimo da u prijavi navedeš svoje ime i prezime te broj na koji te možemo kontaktirati.

 

Spread the love