Trodnevna radionica pisanja SF-a, koju vodi Darko Macan, održat će se na SFeraKonu 2018. kroz tri termina u tri konzekutivna dana (petak 11. 5., subota 12.5., nedjelja 13.5.). Radionica će trajati sat i pol svakoga dana, iako ne svaki dan u isto vrijeme, zbog zahtjeva sferakonske satnice. Točne termine odredit će SFera.

Polaznici se obvezuju pribivati svim terminima te, time, platiti trodnevnu kotizaciju za SFeraKon u iznosu od 90 kn, koja im omogućava pristup svim programima, a uz koju dobivaju i godišnju zbirku spekulativne fikcije u izdanju SFere.

Zainteresirani imaju do 12. travnja 2018. vremena poslati – na mail qstrip@gmail.com – oglednu SF priču koja treba imati između 1.000 i 10.000 riječi i koja smije biti već objavljena. Među pristiglim pričama Macan će odabrati njih ne više od 12 i to će biti polaznici. Priče polaznika bit će postavljene online kako bi ih drugi polaznici mogli pročitati (što je poželjno, ali nije presudno), a na SFeraKonu ih zatim seciramo u cilju spoznaje i napretka.

Radionica se zaključava pet minuta nakon početka termina i ne otključava do kraja termina. Publika ima pravo pribivati, ali ne i sudjelovati – govoriti smiju samo oni koji su se izložili kritici.

Spread the love