Dragi naši geek roditelji, dok vi i ove godine bezbrižno sudjelujete u našem programu, vaši klinci i klinceze moći će se zabaviti na radionicama i kvizovima osmišljenima baš za njih! Već smo najavili radionicu programiranja vlastite igre, za koju su prijave u tijeku, a ostatak slijedi u nastavku.

 

Radionica čarobnih štapića

Poznati majstor čarobnih štapića iz svijeta Harryja Pottera, gospodin Ollivander, svoje je znanje o mudrosti izrade čarobnih štapića prenio tek nekolicini odabranih. Iako se tajne njegova zanata ne odaju olako, Ollivanderove će učenice održati radionicu čarobnih štapića za sve zainteresirane maloljetne čarobnjake i bezjake.

Voditeljice radionice su Lucija Žilić, Laura Grzunov i Josipa Ljubić, organizatorice Tjedna Harryja Pottera, studentice Odjela za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru.

 

Roboti napadaju – simulacija lova i borbe s Ozobotima

Na radionici Roboti napadaju sudionici (6-12g) upoznaju osnove svjieta kodiranja koristeći pred programirane Ozobot robote. Spajamo digitalne i fizičke svjetove, kodiramo bojom, logički razmišljamo, umjetnički se izražavamo i radimo prve korake u kodiranju. Nakon savladavanja osnova, s patuljcima loviti minerale i blaga i igramo taktičke igre u labirintima.

Voditeljice:
Alina Čabraja, profesorica engleskog jezika i književnosti te sociologije. Dugi niz godina profesionalno je boravila u multikulturalnom, bilingualnom okruženju a u posljednih nekoliko godina edukatorica je nastave u digitalnom okruženju i velika pobornica STEAM pristupa učenju. Alina je zaljubljenica u prirodu, “foodie” i arts n’ crafts fan. Voli putovanja svih oblika i duljina.
Kosjenka Petek je jedna neuro divergentna učiteljica i teacher trainer, pobornica inkluzije i demokratskog obrazovanja. Jedno i pol desetljeće se bavi primjenom novih tehnologija i alata u podučavanju i certificirana je Appleova savjetnica za razvoj i usavršavanje te savjetuje odgojno-obrazovne institucije, muzeje, udruge i poslovne korisnike.

 

Izrada sf/fantasy figurica

Izrada figurica od plastelina po uzoru na likove iz sf/fantasy knjiga, filmova i serija.

Voditeljica radionice je Petra Gerić. Rođena je u Zagrebu. Završila Filozofski fakultet, anglistiku i germanistiku. Radi kao profesorica engleskog i njemačkog u školi Wisdom Tree.

 

Let’s Kill Batman – piñata

Treće po redu, ritualno razbijanje piñate!

Voditeljice: Lumos i Nox, dvije najbolje prijateljice i ragrižene cosplayerice!

 

Čarobne kutije i kutijice- radionica za djecu

Kreativna likovna radionica na kojoj će svi imati priliku izraditi svoju čarobnu kutiju. Koristit ćemo razne likovne tehnike, a između ostaloga i malo čarolije.

Voditeljica je Valerija Strutinskaja, studentica pete godine Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu. SF i fantasy čita oduvijek i voli ići po konvencijama u Hrvatskoj i svijetu.

 

Alkimirova kuća

Nestao je poznati alkemičar Alkimir. Nitko ne zna gdje je. Jako je važan čovjek jer je pripremao sve lijekove za selo Trolist. No, u njegovom su se laboratoriju često događale čudne, čudne stvari… Molimo vas, hrabre junakinje i hrabri junaci, pomagajte! Alkimirova kuća je kombinacija tabletop igre i LARP-a, namijenjena djeci staroj između pet i deset godina. Tijekom igre će postati smiona družina pustolova kojoj će trebati domišljatosti i spretnosti kako bi vratila Alkimira kući.

Radionicu vode Dorijan Strnad i Goran Dimić. Dorijan i Goran su, uz pomoć Terrible Creations, spojili svoju ljubav prema igrama s iskustvom u radu s djecom. Tako je nastalo nekoliko igara za djecu koje kombiniraju tabletop RPG i LARP. Alkimirova kuća bila je prva među njima.

 

Teglice čarobne prašine

Kako pohraniti čarolije u teglicu? Jednostavno! Na ovoj radionici, naučit ćete kako sebi i svojim mališanima napraviti teglice čarobne prašine. Slične popularnim snježnim kuglama, ova čarobna prašina se može napraviti u bilo kojoj boji i u teglici bilo kojeg oblika. Sve što vam treba su dvije ruke i malo mašte, a sve ove potrošne stvari (čarobna prašina, teglice i voda) čekat će vas na radionici. Ako kod kuće imate jednu malu teglicu koju baš jako želite pretvoriti u teglicu čarobne prašine, slobodno ju donesite. Pazite samo da teglica nije prevelika (idealne su male teglice za dječju kašicu ili senf) i da uz nju donesete i poklopac – da čarolija ne pobjegne van! Broj mjesta je ograničen (15 teglica), a dobne granice nema.

Voditeljica radionice je Marija Edita Feldi, studentica 3. godine novinarstva, koja u slobodno vrijeme pretvara sebe i sve oko sebe u svijet fikcije. Cosplay, ples i fotografija samo su neki od njenih hobija, a “kad odraste” želi biti na televiziji. Ovo joj je treća godina na SFeraKonu i druga kako vodi dio programa. Na sam dan radionice moći ćete ju prepoznati po šarenom kostimu Jubilee iz X-Mena.

 

3D čestitka– radionica za djecu

Ove godine SFeraKon slavi 40. rođendan! Stoga, radimo čestitke! (možete ih, ali ne morate, pokloniti konvenciji) To je naizgled obična čestitka, no kad se otvori je pravo iznenađenje u prostoru.

Voditeljica je Valerija Strutinskaja, studentica pete godine Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu. SF i fantasy čita oduvijek i voli ići po konvencijama u Hrvatskoj i svijetu.

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love