Cosplay

Natjecanje za najbolji kostim

SFeraKon 2016, uz tematsku krimi zbirku najboljih domaćih ostvarenja u ovom podžanru, donosi i tematsku cosplay kategoriju – SF Cops & Robbers! Hoćete li stati na stranu SF snaga zakona i mira ili na stranu SF kriminala, samo je na SF vama! (A ako vas to ne pali, tradicionalna opća kategorija je još uvijek tu.)

Program_CosplayDredd Kategorije SFeraKonskog cosplaya su

  • opća – pojedinačna
  • opća – grupna
  • dječja
  • SF Cops & Robbers – pojedinačna
  • SF Cops & Robbers – grupna

Voditelji Cosplaya @ SFeraKon 2016 su Iva Belina i Vladivoj Lisica, a možete ih daviti na kostimi(at)sfera.hr osobito ako se na ovim stranicama uskoro ne pojave detaljna pravila te sve ostale sitnice koje vas zanimaju.

Dosadašnja praksa glasovanja publike kao jedine natjecateljske opcije pokazala se nedostatnom za sve rastući broj ljudi koji kreiraju i nose svoje kostime. Na SFeraKonu 2016, uz publiku, kostimirani natjecatelji moći će se predstaviti i stručnom žiriju koji će ocjenjivati samostalnost pri izradi, uspješnost izrade i prilagodbu kostima sebi te performans.

U tijeku je dogovaranje sponzora (ako želite biti sponzor, javite nam se!) te dogovaranje profesionalnog fotografiranja.

Dodaj SFeraKon u kalendar 13/05/2016 19:00 15/05/2016 20:00 Europe/Zagreb SFeraKon 2016 38. Dani znanstvene fantastike u Zagrebu FER, Unska 3  DD/MM/YYYY

Novosti

Pričotrka (i još neke zabavne zavrzlame…)

SF konvencije tradicionalno počivaju na SF književnosti, a kako mi volimo čitati i želimo potaknuti esefično pisanje, organizirali smo jedno neobično natjecanje u pisanju priča.