Shane Turgeon

Počasni gost SFeraKona 2016.

U suradnji s tattoo studijem Gandalf ugostit ćemo Shanea Turgeona – pisca, kolekcionara, ljubitelja tetovaža i SF-a.

Rođen 1977., Shane je odrastao u zlatno doba pop kulture koja je obuhvaćala imena kao što su Star Wars, GI Joe, Transformers, Masters od the Universe, a uključivala je i stripove. Sve to imalo je značajan utjecaj na Shanea i njegove buduće interese.

Odrastajući u kasnim 80-ima i ranim 90-ima, Shane je igranje s igračkama i čitanje stripova zamijenio s aktivnim i ozbiljnim kolekcionarstvom. S godinama je njegova zbirka rasla i u njoj su se mogle naći vrijedne i rijetke stvari, koje je Shane financirao preprodajom predmeta drgih kolekcionara za određen profit, čime se i dan danas bavi.

  1. godine Shane je spojio svoje dvije ljubavi – Star Wars kolekcionarstvo i tetovaže te pokrenuo web stranicu www.tattoosandtoys.com. To je dovelo do njegovog sudjelovanja u Lucasfilmovoj Celebration konvenciji gdje je gostovao kao predavač i vodio niz panela o Star Wars kolekcionarstvu i tetovažama.
  2. godine osnovao je Edmonton Collectible Toy and Comic Show (ECTCS), koji je postao jedan od najvećih događanja što se tiče kolekcionarstva u pop kulturi. Nakon 10 uspješnih godina ECTCS-a, udružio se s Kandrixom Foongom te su zajedno utemeljili Edmonton Comic and Entertainment Expo 2012. godine.

U 2005. godini, Turgeon je bio koautor djela pod nazivom „The Official Price Guide to Star Wars Memorabilia“ s Jeremyjem Beckettom za Random House, a 2007. samostalno objavljuje knjigu pod nazivom The Force in the Flesh: Star Wars Inspired Body Art koja je privukla veliku pozornost i u svijetu Star Warsa i tattoo zajednica. Nastavak navedenog naslova objavljen je u travnju 2015.

Nakon što je primijetio ogromni crossover između pop kulture i tattoo zajednice, Shane je pokrenuo jedinstveni biznis i vlasnik je shopa Shades of Grey za kojeg navodi da je “art fusion experience”. Njegov shop, osim što je umjetnička galerija i tattoo studio, sadrži vintage igračke, stripove i ostalu memorabiliju iz pop kulture.

Shane se također pojavio na brojnim TV emisijama na lokalnoj i međunarodnoj razini, uključujući The Nerdist za BBC America i Fan addicts za Reelz Network .

Kada nađe slobodnog vremena od svojih brojnih interesa, uživa u fotografiji, astronomiji, podučava i prakticira japanski jujitsu i provodi vrijeme sa svojim psima.

Dodaj SFeraKon u kalendar 13/05/2016 19:00 15/05/2016 20:00 Europe/Zagreb SFeraKon 2016 38. Dani znanstvene fantastike u Zagrebu FER, Unska 3 DD/MM/YYYY

Novosti