Calypsen Cosplay

Počasna gošća SFeraKona 2016.

Na ovogodišnjem Sferakonu imati ćemo priliku uživati u cosplayu naše gošće, mlade poljakinje Marte Nowak, cosplayerice koja vodi uspješan Calypsen Cosplay. Za svoje kostime, Marta je dvije godine za redom na natjecanjima osvojila prvo mjesto: na Hall of Gamesu (2014.) za kostim Diane iz board gamea League of Legends i zatim na festivalu japanske kulture Animatsuri (2015.) za kostim Lady Arthas iz video igre World of Warcrafta.

lady_arthas_by_calypsen_cosplay

Lady Arthas iz World of Warcraft

Marti je tek 20 godina pa možemo reći da nam na SFeraKon dolazi „wünderkind – čudo od djeteta“ koje ne propušta ostvariti svoje snove i talente. Odrastala je i živi u Poljskoj, govori engleski i francuski jezik. Osobito voli jesti pizzu, ali i svu ostalu hranu te se nadamo da će naša domaća, uz dodatak germanske i turske kuhinje i primjese mediteranske hrane, zadovoljiti njezine apetite dok će gostovati u Zagrebu.

Osim ljubavi prema hrani, Marta voli i životinje – ima dva kućna ljubimca, slatke činčile koje vole pozirati na njezinim fotografijama. Kada se odmara od kreiranja i izrade kostima, čita fantasy. Njezina omiljena spisateljica je Trudi Canavan, a pored čitanja prati omiljene serije – Game of Thrones, Arrow i Vikings.Uz to, voli zaigrati Tomb Raider, AC, Mass Effect, TES, League of Legends.

Dok svi nestrpljivo čekamo SFeraKon na kojem ćemo moći uživo vidjeti vrhunski cosplay uz Calypsen Cosplay te čuti kako ih Marta priprema i izrađuje, u kostimima možemo uživati na Calypsen Cosplay FB profilu, gdje nas Marta redovito izvještava o izradi, ali i na njenom Twitteru. Posteri kostima s potpisom mlade kreatorice mogu se kupiti u web-shopu.

Dodaj SFeraKon u kalendar 13/05/2016 19:00 15/05/2016 20:00 Europe/Zagreb SFeraKon 2016 38. Dani znanstvene fantastike u Zagrebu FER, Unska 3 DD/MM/YYYY

Novosti