Svake godine Društvo SFera dodjeljuje nagrade SFERA za najbolja ostvarenja iz područja SF-a i srodnih žanrova, objavljena u Hrvatskoj u protekloj kalendarskoj godini, te nagrade SFERICE za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu.

 

Nagrade SFERA

Nagrade SFERA dodjeljuju se najboljim ostvarenjima iz područja SF-a i srodnih žanrova (fantasy, nadnaravni horor), po prvi puta objavljenima i/ili prikazanima u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku u toku prethodne kalendarske godine.

Nagradu SFERA utemeljilo je Društvo za znanstvenu fantastiku SFera u svrhu podizanja nivoa kvalitete, te popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva te je dodjeljuje kao godišnju nagradu još od 1981. godine.

Više o samoj nagradi, postupku žiriranja i kategorijama za dodjelu nagrade možete pročitati ovdje.

 

SFERICE

Već više od četvrt stoljeća Društvo SFera raspisuje godišnji natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu.

Najbolji likovni radovi bit će izloženi na SFeraKonu, a najbolji literarni radovi objavljeni u posebnom izdanju SFerinog glasila Parsek.

Više o SFERICAMA, ovogodišnjem natječaju i ovogodišnjim kategorijama možete pročitati ovdje.

Dodaj SFeraKon u kalendar 13/05/2016 19:00 15/05/2016 20:00 Europe/Zagreb SFeraKon 2016 38. Dani znanstvene fantastike u Zagrebu FER, Unska 3 DD/MM/YYYY