Pričotrka (i još neke zabavne zavrzlame…)

Pričotrka (i još neke zabavne zavrzlame…)
SF konvencije tradicionalno počivaju na SF književnosti, a kako mi volimo čitati i želimo potaknuti esefično pisanje, organizirali smo jedno neobično natjecanje u pisanju priča.

Naime, pozivamo vas da sudjelujete u Pričotrci – natjecanju u pisanje žanrovske (sf, fantasy, horor…) priče unutar sat vremena. Pričotrka će se održati u nedjelju, od 14:00 do 15:15 h u A-201.
Bez brige, dobit ćete i pomoć – ali ne smijemo otkriti kakvu :)

A nismo zaboravili niti nagrade!

Osim pričotrke nabrijavamo se na nedjeljnju Aukciju rabljenih žanrovskih knjiga (našlo se tu ranijih godina Dilan Doga na turskom i čudnih hororaca na finskom) te dobri stari SFeraKon Survivor, koji tradicionalno petkom navečer jedva preživljavaju samo najeesefičniji igrači (a publika ih nosi na rukama i plaća im pića naredna dva dana)…U subotu se veselimo Star Trek talent Show-u, čijeg pobjednika čekaju mega-trekastične nagrade, a za sve druge Blood wine i vječna slava među trekkijima.

I za kraj najavljujemo da će nam na konvenciji pridružiti predstavnici fandome iz Finske i Poljske.

Finac Wolf von Witting, koji je doduše većinu života proveo u Švedskoj i Italiji, predstavit će nam FILK, the folk music of SF fandom – geekovsku glazbu sa SF tekstovima! Kako se to radi u drugim dijelovima Europe (i Amerike) provjerite u subotu u 17:45 u A-202

Poljaci, Martyna Miśkiewicz i Michał Karzyński već šest godina organiziraju najveću poljsku SF konvenciju Pyrkon (toliko veliku da svake godine traže 700 volontera!). Na svom predavanju Poland – where conventions and LARPs spread približit će vam život poljskog fandoma i LARP-a, a možda saznate i neke detalje o njihovim putovanjima i avanturama.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>