G. G. Kay – javljanje uživo u Algoritmovoj knjižari

G. G. Kay – javljanje uživo u Algoritmovoj knjižari

GUY GAVRIEL KAY – JAVLJANJE UŽIVO POVODOM PREDSTAVLJANJA NAJNOVIJEG ROMANA ISPOD NEBA

 

Poštovani, velika nam je čast pozvati Vas na promociju knjige ISPOD NEBA. Na promociji će sudjelovati autor knjige GUY GAVRIEL KAY javljanjem uživo videolinkom i urednik Neven Antičević.

Promocija će se održati u utorak 10. 5. 2016. u 19.00 sati u Algoritam MK knjižari Gajeva, Zagreb.

U ovoj epskoj priči iz pera jednog od najutjecajnijih pisaca fantastike, dolaze do izražaja sve njegove kvalitete – široka paleta likova na platnu zbivanja koja određuju sudbine naroda, briljantna promišljena karakterizacija protagonista koja ih čini vjerodostojnim akterima pažljivo osmišljenog zapleta i uvijek – uz ushit bitaka i pritajene melankolije zbog sudbine koja se nemilice poigrava s junacima, usprkos svim njihovim naporima da je promijene.

U prijevodu Maje Buljan, Algoritam po jedanaesti put objavljuje majstora žanra koji je svojim opusom obilježio post-tolkiensko razdoblje. Naslovna ilustracija djelo je Martina Springetta.

Kratki susret s Kayom imali smo na nedavnoj Noći knjige kad je napisao pismo za svoje hrvatske obožavatelje u kojem je opisao kako je upravo prilikom jednog od posjeta Hrvatskoj dobio inspiraciju za najnoviju knjigu Children of Earth and Sky. U razgovoru s Nevenom Antičevićem o hrvatskoj povijesti, inspiraciju je pronašao u povijesnim Uskocima. Na taj način Kay je zauvijek ovjekovječio dio hrvatske povijesti u svom romanu.

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Više o knjizi: ISPOD NEBA

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>