Pokrenuta TranSFerzala

Pokrenuta TranSFerzala

Hrvatske fandomske snage su se udružile i stvorile TranSFerzalu. TranSFerzala je projekt hrvatskog SF fandoma čiji je cilj potaknuti posjetitelje domaćih konvencija i drugih žanrovskih događanja na sudjelovanje i posjećivanje većeg broja takvih događaja.

Također je cilj je povezati se s članovima fandoma, posebice mladima, koji možda žele i aktivnije sudjelovati u radu udruga, te potaknuti bližu suradnju samih udruga radi stvaranja boljih i kvalitetnijih događaja s većom posjećenošću.

Svaka osoba koja se učlani u TranSFerzalu dobit će iskaznicu na kojoj će skupljati pečate za svaku posjećenu konvenciju (ili drugi fandomski događaj). Skupljanje pečata traje jednu fandomsku godinu, odnosno počinje s Istrakonom i završava s Rikonom. Ukoliko ste propustili Istrakon, ili ste se na Istrakonu propustili učlaniti, iskaznicu za tekuću godinu možete kupiti na SFeraKonu za 10 kuna.

Uvjeti za osvajanje nagrada

Uvjet je posjetiti 4 najstarije hrvatske konvencije: Istrakon, SFeraKon, Liburnicon i Rikon. Ako netko nije u mogućnosti posjetiti sve četiri konvencije, jedan nedolazak moguće je nadoknaditi dolaskom na barem 2 “bonus” događaja.

Ove godine na popisu bonus događaja koje bodujemo nalaze se:

  • Festival fantastične književnosti u Pazinu
  • Pandakon u Zagrebu
  • SF Week u Zadru

Da biste osvojili poklon paket i konkurirali za glavnu nagradu, trebate dakle otići na 4 glavne konvencije ili na 3 glavne konvencije i barem 2 druga događaja.

Nagrade

Svatko tko ispuni uvjete TranSFerzale na kraju godine dobit će poklon paket. Sadržaj paketa ovisi o tome koliko se ljudi učlani (i prema tome koliko novca će biti skupljeno), no plan je da svatko dobije barem majicu i bedž. Svi koji ispune zadane uvjete ulaze u izvlačenje za glavnu nagradu, a to je besplatan ulaz na sva žanrovska događanja u sljedećoj godini. Bit će izvučena 3 dobitnika ove veoma atraktivne nagrade.

Više o TranSFerzali saznajte na njenom webu.

Vidimo se na SFeraKonu!

Submit a Comment