Objavljeni dobitnici SFERICA za 2015. godinu

Objavljeni dobitnici SFERICA za 2015. godinu

Saznali smo napokon i ovogodišnje dobitnike SFERICA, nagrada pobjednicima godišnjeg SFerinog natječaja za djecu i mlade. SFERICE su od milja nazvane po uzoru na nagradu SFERA i dodjeljuju se za najbolje literarne i likovne radove po zadanim temama.

Cilj uručivanja nagrade je promocija znanstvene fantastike i srodnih žanrova među osnovnoškolcima i srednjoškolcima te poticanje mladih ljudi na kreativno izražavanje (u žanru), a koliko ih ozbiljno shvaćamo pokazuje i to da se dodjela zbiva na sferakonskoj svečanoj skupštini, bok uz bok s nagradama SFERA.

Ove je godine natječaj ponovno pristiglo preko 2000 radova. Od njih je 455 literarnih stiglo iz ukupno 143 škole iz 83 grada, odnosno općine, od kojih je mnogima poput Vukovara, Hvara, Korčule, Vrlike i mnogih manjih mjesta ovo bilo prvo sudjelovanje na natječaju. Likovni dio natječaja obuhvatio je 1690 radova i šest sati žiriranja, pa se podaci o gradovima iz kojih su poslani još uvijek obrađuju.

Osim Ivane Delač, predsjednice žirija, u ocjenjivanju radova sudjelovale su Vesna Kurilić, Nives Hlubna, Mojca Brenko Puzak te Paula Borošak, trostruka dobitnica SFERICE koja se ovog puta našla u ulozi s druge strane natječaja.

Ovogodišnje dobitnike SFERICA te upute za preuzimanje nagrada pogledajte ovdje.

Čestitamo od srca nagrađenima, te ujedno svima koji su nam slali svoje radove. Nadamo se da ćemo dobitnike vidjeti u što većem broju na svečanoj dodjeli SFERICA!

Submit a Comment