A sada… PYRKON!

A sada… PYRKON!

Stalno vam bacaju pod nos sjaj američkih Comic-Conova? Zaista bi posjetili jedan, samo kad ne bi bilo tog nezgodnog detalja s cijenom prekooceanskog leta? Nema problema! Poljska nije tako daleko, a tamo vas očekuje nešto vrlo slično – Pyrkon (originalne stranice na poljskom jeziku se nalaze ovdje).

Pyrkon je multižanrovska fanovska konvencija koja se održava od 1999. godine u poljskom gradu Poznańu. Od “skromnih” početaka, u kojima je okupljao nekoliko stotina, a zatim nekoliko tisuća ljudi, Pyrkon je postao međunarodni festival koji je prije par godina zašao u peteroznamenkaste brojke da bi se prošle godine broj posljetitelja procjenjivao na preko 24.000.

Pyrkon se kroz godine profilirao u medijsku konvenciju, čemu sigurno može zahvaliti svoju popularnost, ali je zadržao snažan programski tok posvećen književnosti, tako da ove godine Pyrkonu prisustvuju Ted Chiang, John Haldeman, Dmitry Glukhovsky, John Kovalic i mnogi drugi… U sklopu Pyrkona predstavljena je i Pyrkonie Strefę Fantastycznych Inicjatyw (Pyrkonska Zona Fantastičnih Inicijativa) na kojoj su predstavljene druge poljske i međunarodne konvencije, festivali i društva, kojima se pridružio i SFeraKon.

Mala sferakonska ekipa branit će od 24. do 26. travnja naše boje u Poznańu, te se nadamo da će to rezultirati većem prometu ljubitelja SF-a između Poljske i Hrvatske. Tjedan dana je kratak rok, ali ako se odvažite na poljsku avanturu, potražite naš štand!

(Neće biti tako teško, ima samo 9 paviljona!)

1 Comment

  1. We love you! Thanks for visit and I hope we will see you soon again :)

Submit a Comment