Zagreb, 16.-18.5.2014.

Kvizovi, radionice i zabava

SATNICA

<< Kvizovi | Radionice | Ostalo >>

Ostalo

SVEČANA SKUPŠTINA DRUŠTVA SFERA
Svečana skupština je središnji događaj SFeraKona, na kojoj se dodijeljuju SFERICE, nagrade Dječjeg likovnog i literarnog natječaja, te nagrade SFERA, koje dobivaju najbolja ostvarenja iz područja SF-a, po prvi puta objavljena i/ili prikazana u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku u toku prethodne kalendarske godine. Nagrađeni autori primaju plaketu Društva za znanstvenu fantastiku SFera, a posebnu pločicu sa svojim imenom, nazivom djela i godinom lijepe na skulpturu SFera, popularnu “Pepeljaru”.
Na skupštini se također dodjeljuje nagrada za najbolju masku.
AUKCIIIJAAAAAA!!!
Vodi: Aleksandar Žiljak
Kao i svake godine, i ove će se na SFeraKonu održati Aukcija polovnih knjiga, oružja iz vojnih viškova nakon Prvog svjetskog rata, deviza povučenih iz opticaja i plutonija kome je isteklo vrijeme poluraspada.
Prodajte i kupite!
Povoljno! Jeftino!
Na aukciji knjiga mogu sudjelovati svi posjetitelji SFeraKona, uz par jednostavnih pravila! (Strogih ali pravednih!)
Aleksandar Žiljak je ilustrator, SF pisac i urednik, višestruki dobitnik nagrade SFera i najbolji voditelj aukcija istočno od Sothesbya.
- Blog: Napredna Inteligencija
SFERAKON SURVIVOR
Vodi: Dean Franković
I ove godine imate priliku sudjelovati u inkarnaciji sad već tradicionalnog SFerakon survivora i okušati se u brutalnim igrama za prestiž, slavu i žudne poglede! Ove godine, hrabri timovi od četiri igrača okušat će se u igri volje Budi moj Edward - Nosferatu edition, igri izdržljivosti Mad scientist laugh, igri spretnosti The Left hand of Origami i epskoj igri gladi Darwinova regresija.
Slava pobjednicima, sramota ostalima!
Dejan Franković - Gospodar sjevernog dijela svemira.
Tekken Tag 2 turnir
Vodi: Ichidan
Turnir u igri Tekken Tag 2 Tournament na Playstation 3 konzoli.
Dođite, prijavite se, zaigrajte i pokažite suparnicima da ste najbolji majstor Tekken serijala na ovogodišnjem Sferakonu!
Svatko se može prijaviti na štandu Ichidan Udruge za turnir, bilo da prvi put igrate ili ste pravi maher u Tekkenu. Sigurno će biti vrhunske zabave i spektakularnih borbi.
Kao i do sada bogata nagrada za pobjednika turnira!
Ichidan je udruga za promicanje japanske multimedijalne kulture sa sjedištem u Zagrebu. Svrha joj je okupljanje i druženje ljudi koji vole anime, mange, filmove, video igre i općenito stvari proizišle iz Japana te azijskih zemalja. Udruga se glavnim dijelom bavi promicanjem Japanske multimedijalne kulture koja kao takva je aktivna i u radu od 2008. godine.
Udruga se okuplja svakog petka i organizira projekcije, radionice i igraonice a organizira se i OFF program van prostora udruge.
Web: www.ichidan.hr
Facebook: Ichidan Udruga
BEEBIT STREET FIGHTER II TURNIR
Vode: BeeBit & Damir Cerčić
Želite se vratiti u djetinjstvo??? Pripremite se jer vam BeeBit sprema SNES avanturu. Ove godine možete sudjelovati u okršaju sa Blankom, Ryuom, Kenom i drugima jer je na rasporedu turnir u SNES igri Street Fighter 2! Legendarna igra garantira vam genijalnu zabavu, a do tada se primite ponavljanja comboa jer vas čekaju iskusni suparnici i super nagrade.
Prijaviti se možete na BeeBit štandu…HADOUKEN!!!
Riječi nisu potrebne:BeeBit
FANOVSKA GUFF AUKCIJA
Vode: Mihaela Marija Perković & Mirko Karas
Fanovska aukcija je uobičajen način prikupljanja sredstava za fanovske fondove i inicijative, u ovom slučaju za Going Under Fan Fund, fond (stipendiju) za razmjenu fanova između Australije i Europe. Ova aukcija poslije duge turneje po Jugu (Liburnikon, RiKon, Istrakon) stiže i na SFeraKon, a na njoj se mogu nabaviti razne žanrovske knjige, sitnice, svemirske grickalice pa čak i mogućnost da vas opjeva vaš omiljeni autor!
Pravila GUFF aukcije možete proučiti ovdje.
- Mihaela je prošlogodišnja dobitnica GUFF-a koji ju je odveo na mjesec dana putovanja po konvencijama Australije i Novog Zelanda. Želja joj je da istim putem pođe još koji lokalac kako bi imala s kim pričati o značaju klokana za SF. Bloga na Rantalici
- Mirko je voditelj GUFF aukcija na kojima trenira za voditelja teksaških aukcija stoke. Vježbao je po arapskim tržnicama, fušao kao stand-up komičar po savskom nasipu, a osnove zanata pekao kod senseia SFeraKonskih aukcija A.Ž.
IZBOR HRVATSKIH NOMINACIJA ZA ESFS NAGRADE
Europsko društvo za znanstvenu fantastiku (ESFS) svake godine dodjeljuje žanrovske nagrade najboljim europskim autorima, umjetnicima, prevoditeljima, izdavačima, promotorima i magazinima.
Svaka država može nominirati svoje predstavnike, a hrvatske nominacije biraju članovi svih žanrovskih udruga iz Hrvatske.
DR. HORRIBLE'S SING-ALONG BLOG - LIVE!
Izvode:Juraj Belošević, Dejan Franković, Matija Hrženjak, Tea Križanec, Ana Miljanić, Marko Šolić, Marija Turković i mnogi drugi...
Prva SFeraKonska izvedba Whedonovog Dr. Horriblea - priče o dobrim zlikovcima i lošim junacima. Očekuje vas užasno odlična izvedba fanova u pet dijelova, koja će vas prikovati za stolice.
Ova skupina mladih i nadobudnih entuzijasta (dosad vrijednih volontera, a sad glumaca!) okupila se samo s jednim ciljem - pružiti vam jedinstven i nezaboravan doživljaj na ovogodišnjem SFeraKonu.
PROMATRANJE SUNCA SOLARNIM TELESKOPOM
Vodi: Boris Štromar
Solarni teleskop Lunt 60 specijalizirani je teleskop isključivo za opažanje naše najbliže zvijezde - Sunca. Poseban sustav filtera unutar teleskopa omogućuje pogled na fascinantne detalje Sunca koje nije moguće vidjeti "običnim" teleskopima sa solarnim filterima - osim sunčevih pjega moguće je vidjeti solarne baklje koje se u njima stvaraju, protuberance na rubovima diska inače vidljive samo za vrijeme potpune pomrčine Sunca, svijetlije i tamnije filamente na sunčevoj površini koja se konstantno mijenja pa je promjene moguće uočiti već nakon 15tak minuta promatranja.
Boris Štromar se astronomijom aktivno bavi od 1997. Predsjednik je astronomskog društva Beskraj iz Zagreba osnovanog s ciljem popularizacije opažačke astronomije kroz javna promatranja, popularna predavanja te izložbe astrofotografija članova društva. Od 1999. godine udruga organizira veliki godišnji "Star party", okupljanje astronoma amatera s ciljem razmjene iskustava i druženjem pod zvjezdanim nebom. U početku održavan na Japetiću, Star party se zbog rastućeg svjetlosnog onečišćenja seli na Petrovu Goru koja se pokušava proglasiti parkom tamnog neba kako bi novi naraštaji u Hrvatskoj imali mjesto s kojeg će se u budućnosti moći vidjeti zvijezde
- Web: Fotografija :: Astronomija :: Recenzije

<< Kvizovi | Radionice | Ostalo >>

Pages: 1 2 3