Zagreb, 16.-18.5.2014.

Kvizovi, radionice i zabava

SATNICA

<< Kvizovi | Radionice | Ostalo >>

Radionice

WORLDBUILDING IN SCIENCE FICTION
Vodi: Chris Beckett
(Radionica se vodi na engleskom jeziku)
Literarna radionica pozabavit će se kreiranjem znanstveno-fantastičnih svjetova. Kako napraviti začudan, a ipak uvjerljiv svijet i na koje sitnice i krupne stvari treba obratiti pažnju?
GLAVA, REP I NIŠTA VIŠE: KRATKA PRIČA
Vodi: Milena Benini
Kratka priča vrlo je zahtjevna forma: zbog ograničenog prostora, potrebno je izbaciti sve suvišne elemente. Na literarnoj radionici naučite kako prepoznati koji su elementi suvišni, te kako krajnji rezultat učiniti suvislim i zanimljivim za čitanje.
Milena Benini je spisateljica i čitateljica, višestruka dobitnica nagrade SFera i predsjednica žirija natječaja za kratku SF priču iQ magazina Večernjeg lista. Može je se naći na twitteru@Milerama i na tumblru milenab.
ORIGAMI TIME MACHINE
Vodi: Vlatka Fric
Izrada konstrukcije od papira sastavljenih tehnikom modularnog origamija.
Savladajte savijanje papira te sastavljanje u konstrukciju.
Mlada arhitektica Vlatka Fric se može pohvaliti nagradama za arhitektonske projekte i dizajn koje je dobila još na studiju. Voli eksperimentirati u različitim medijima, prenositi iskustva stečena savijanjem papira na ideje u arhitekturi, dizajnu i modi. Njene kreacije modularnog origami nakita, inspirirane tradicionalnim origamijem, plijene osebujnim avagardnim stilom, a oduševljavaju preciznošću i čistoćom oblika. Uz nakit izrađuje razne dekorativne predmete i lampe od kojih su neke objavljene u časopisu Dom&Dizajn. Član je Hrvatskog Origami Društva te s nekolicinom hrvatskih origami autora izlaže na raznim origami izložbama.
Njezine radove možete pogledati na stranici Paperffect.
CHAINMAILLE RADIONICA
Vodi: Irena Stein Medvidović
Upoznavanje sa chainmaille tehnikom, vrstama materijala, vezova i njihovom upotrebom koz povijest. Na radionici će sudionici moći izraditi jedan jednostavniji komad chainmaillea, a program je prilagođen početnicima.
Irena Stein Medvidović (1980., Zadar) je samouka umjetnica, bavi se izradom suvremenog nakita i odjeće od metala inspirirane srednjovjekovnom i fantasy tematikom. Upoznajee se s njenim radom na Facebooku;AimeeHandmadeJewelry.
ČAROBNI KOVČEŽIĆI
Vodi: Valerija Strutinskaja
Radionica za djecu
Kako od obične kutije napraviti čarobni kovčežić koja sakriva razne tajne? Sa puno kolaža, naljepnica, sjajnog papira i malo vilinskog praha.
Radionica je za djecu do 12 godina, djeca mlađa od 6 godina uz pratnju roditelja.
Valerija je studentica druge godine Teksilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu. SF i fantasy čita oduvijek i u jednom trenutku se okušala (uspješno!) u SFERICAMA. Veliki je fan Harry Pottera, Milesa Vorkosigana, Doctor Whoa, Fireflyja. .
IZRADA JET PACKA
Vodi: Valerija Strutinskaja
Radionica za djecu
Na radionici se izrađuje jet pack od plastičnih boca, folije i papira. Svaki sudionik radionice od naizgled običnih materijala izdrađuje svoj jet pack s kojim može letjeti po konvenciji i ponijeti da doma.
Radionica je za djecu do 12 godina, djeca mlađa od 6 godina uz pratnju roditelja.
Valerija je studentica druge godine Teksilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu. SF i fantasy čita oduvijek i u jednom trenutku se okušala (uspješno!) u SFERICAMA. Veliki je fan Harry Pottera, Milesa Vorkosigana, Doctor Whoa, Fireflyja. .
IZRADA PORTALA
Vodi: Valerija Strutinskaja
Radionica za djecu
Tempere, karton i puno mašte su sve što je potrebno za izradu portala koji vodi u nove, bajkovite svjetove .
Radionica je za djecu do 12 godina, mlađa od 6 uz prisutstvo roditelja.
Valerija je studentica druge godine Teksilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu. SF i fantasy čita oduvijek i u jednom trenutku se okušala (uspješno!) u SFERICAMA. Veliki je fan Harry Pottera, Milesa Vorkosigana, Doctor Whoa, Fireflyja.
KALIGRAFSKO PISANJE TENGWARA
Vodi: Zvjezdana Drašner
Radionica o pisanju hrvatskog jezika pismom tengwar uz naglasak na upotrebu istog u kaligrafiji, te prikaza kaligrafskih metoda
Zvjezdana Drašner je autor hrvatskog standarda za tengwar te se kaligrafijom i pisanjem tengwara bavi od 2006.g.
PUTOVANJE U SVEMIR
Vodi: Suzana Stjepanović
Radionica za djecu
Kreativna likovna radionica na kojoj ćete imati priliku izraditi svoj leteći tanjur, osmisliti putnika ili kreirati svoj svemir.
Suzana Stjepanović je samostalna umjetnica koja stoji iza Galerije Zisuart
MALA GRUNFOVA RADIONICA
Vodi: Mirko Karas
Kako od materijala sa smetlišt... tajnog skladišta vrhunske špijunske organizacije koju nećemo imenovati grupom TNT složiti vjetrocikl z 2 kune i 21 lipu? Ili vozilo za povratak jajeta iz orbite (3 kn i 8 lipa)? Biciklotron? Jajometni bacač?
Na ovoj maloj inženjerskoj radionici osmislit ćete i sastaviti konstrukciju koja treba izvršiti određeni zadatak.
Sredstva? Materijali? Alat? PFFFFT!!!
To je za amatere!
Pravim stručnjacima i genijalnim izumiteljima je dovoljno par spajalica i jedna matica!
Grunf (Otto von Grunt) vjerni je Kaiserov zrakoplovac, mehaničar Crvenog baruna (Veliki Rat) i Oberkomandanta von Bombenschussa (II svjetski rat), a u posljednje vrijeme i izumitelj, oružar te povjerenik za prijevoz i logistiku grupe TNT. Hmmm... Ovo zadnje izostavite. Nije zgodno.
Životni slogan:
Tko vrijedi leti, tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi.

<< Kvizovi | Radionice | Ostalo >>

Pages: 1 2 3