Zagreb, 16.-18.5.2014.

Izložbe

Izložba dječjih radova
Tradicionalni godišnji natječaj društva SFera za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu svake godine okuplja djecu iz cijele Hrvatske. Ove godine je pristiglo preko 2300 radova, od kojih je 1600 likovnih.
Nagrađeni likovni radovi izloženi su na SFeraKonu, a najbolje autorice, autore i skupine autora nagrađujemo na svečanoj dodjeli nagrada u sklopu Svečane skupštine Društva za znanstvenu fanstastiku SFera. .
- Popis dobitnika: Nagrade SFERICA 2014.
Izložba Nadje Jovanović
Mlada umjetnica Nadja Ivanović podrijetlom je iz Beograda gdje je diplomirala na fakultetu likovnih umjetnosti. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Njezina djela će vas potaknuti na istraživanje dualizma podsvjesnog i svjesnog uma. U centru njenoga rada nalazi se osoba izolirana iz društva i u konstantnom preispitivanju stvarnosti. Nadju okupira proces stvaranja iluzija, a njena likovna djela su manifestacija tih iluzija. Uz to, obavezno pogledajte Nadjino djelo koje (slučajno ili ne) koristi uvriježen motiv jezivih SF zečeva.
- Web: Nadja Jovanović
Izložba Vladimira Samobora
Vladimir Samobor je rođen u Varaždinskim Toplicama 1931. godine. Oduvijek su ga privlačili neobični geometrijski oblici i forme, a njegovo je slikarstvo usko povezano sa znanstvenom fantastikom, pa se u njegovim djelima simbolika formi i brojeva prožima sa začudnim. Na SFeraKonu će izlagati slike koje su vezane uz SF i bit postojanja u brojevima, a također imaju motive života, energije i sile kretanja. Svakako obratite pažnju na detalje koji se u njegovim slikama sakrivaju na neočekivanim mjestima.
Dio Vladimirovih viđenja o ovim temama ćete moći čuti na njegovom predavanju Bit postojanja u brojevima“.
- Facebook: Vladimir Samobor