Zagreb, 16.-18.5.2014.

Igraonica

SATNICA
PATHFINDER SOCIETY
Vodi: Zrinka Znidarčić
Society Wants You!
Nakon što su horde demona uništile magične zaštite koje su ih zadnjih stotinu godina sprečavale u razaranju, sjeverom bijesni peti Mendevski križarski rat. Svi narodi regije znaju da je ovo posljednja križarska bojna – završiti će ili pobjedom humanoida ili potpunim razaranjem regije i ostatka svijeta.
Pathfinder Society čini sve kako bi pomogli u ratu te vas šalju na niz misija po cijelom poznatom svijetu u potrazi za resursima i saveznicima, a na poslijetku ćete se i sami pridružiti mendevskim braniteljima.
Pathfinder Society Organized Play najveća je svjetska organizirana pen & paper kampanja, bazirana na Pathfinder sustavu pravila. Odvija se kroz sezone koje prate veću priču, a trenutno se igra 5. sezona u kojoj će odluke i djela igrača direktno pridonjeti razrješavanju nekoliko fabula na samom kraju sezone (obilježava se na GenConu u kolovozu). Iako kompaktna, kampanja dozvoljava igračima da sami biraju tempo kojim će njihovi likovi napredovati te nisu vezani uz jedinstveni party ili GMa. Na taj je način kampanja otvorena za nove igrače, a istovremeno izazovna i uzbudljiva iskusnijima.
PFS se u Hrvatskoj redovito igra od 2011.g pod vodstvom lokalnih koordinatora. Naš tim predvodi Venture Captain Zrinka Znidarčić i Venture Lieutenenti: Maja Škvorc, Matija Penezić, Adam Mataja, Marko Babeli i Ivan Cesar te cijeli niz sjajnih Game Mastera i igrača. Pridružite nam se!
Više informacija:
pfscroatia.com, pfscroatia (at) gmail i Paizo Pathfinder Society
- Najava: Pathfinder Society raspored
LEGO IGRE
Vodi: Kockice
S LEGO kockicama se može zabaviti na mnogo načina. Na SFeraKon donosimo zabavne društvene igre iz LEGO Games serije, te pozivamo sve ljubitelje fantastike i kockica da dođu za naše stolove i zaigraju Heroicu, Creationary i Hobbita.
Klub Kockice je prva i jedina udruga u Hrvatskoj koja okuplja ljubitelje LEGO branda. U 6 godina koliko Klub postoji, kroz naše izložbe i druga događanja prošetalo je preko 60.000 ljudi. Redovno održavamo i kreativne radionice kako za svoje članove, tako i za sve ostale građane, a sudjelujemo i u humanitarnim akcijama.
IGRANJE DRUŠTVENIH IGARA
Vodi: Igranje.org
Druženje i zabava prati čovjeka kroz cijeli život. Svatko se voli koji put prebaciti u drugi svijet kako bi se odmorio od realnosti i isprobao kako je to biti čarobnjak, graditelj, kralj ili prosjak. Upravo to - dobru zabavu, druženje, upoznavanje novih ljudi i proživljavanje novih iskustva pružaju MODERNE DRUŠTVENE IGRE. Ove društvene igre (popularno još zvane i boardgame-ovi) odvest će vas u nove, alternativne svijetove. Lansirajte svoj svemirski brod i izbjegavajte komete, pirate i ostale svemirske pakosti u avanturi Galaxy Trucker. Ili izgradite svoje svemirsko carstvo u izazovnoj igri Race for the Galaxy, osvojiti tuđe planete u Cosmic Encounteru. Volite putovati vlakom? Onda je za vas Ticket to Ride, igra u kojoj treba pažljivo graditi pruge i nadmetati se za njih sa suparnicima.
To je samo mali dio naše kolekcije koja sadrži i kratke i duge i lagane i teške igre, party igre i strateške igre.
Vidimo se (i natječemo) na SFeraKonu!
Udruga Igranje bavi se promicanjem modernih društvenih igara, te organiziranjem igraonica za studente i starije kao i organizacijom događaja na kojima svatko ima priliku isprobati pokoju igru. Više informacija možete saznati na:
- Web # Facebook ## Forum
STEVE JACKSON GAMES, PREDSTAVLJANJE
Vode: Men in Black
Men in Black, vojska (u Hrvatskoj elitni tim umjesto vojske) volontera sa zadatkom da promoviraju Steve Jackson Games proizvode će i ove godine tradicionalno vrebati na goste SFeraKona da ih uvuku u svijet sve popularnijih i sve duhovitijih društvenih igara. Zaigrajte popularne igre poput Munchkin, Zombie Dice, Ninja Burger, Nanuk, Revolution i druge u igraonici od otvaranja do zatvaranje konvencije i uzmite nam sve promotivne proizvode (zbilja, imamo ih tonu!), a one posebno odvažne pozivamo da sudjeluju u velikom Munchkin turniru u subotu poslijepodne!

MUNCHKIN TURNIR
Vode: Men in Black
Na veliki Munckin turniru napokon će se vidjeti tko ubija čudovišta i krade im blago, a tko podmeće nogu ovima prvima i krade im blago (opet).
Nabacajte na sebe što više kristalnih oklopa, i mačeva i kaciga i čarolija i kućnih zmajeva i letećih čizama i divovskih balista i počnite s vrhunskom igrom nadmuudrivanja i pretjerivanja!
WARMACHINE/HORDES & PREDSTAVLJANJE UMS AGRAMA
Vodi: UMS Agram
Predstavljanje i igranje stolne strateške igre Warmachine/Hordes, kroz koju vodite borbe moćnih vojnika čarobnjaka koji u bitke vode ratnike, velike robote na parni pogon i ratne zvijeri.
Također će se predstaviti programi koje provodi UMS Agram; škola stolnih strateških igara, radionica za izradu prostornih maketa, radionica bojanja minijatura, lokalna natjecanja u igranju stolnih strateških igara pod nazivom Agram Atmosfera te međunarodna natjecanja u igranju stolnih strateških igara Agram Arene.
UMS Agram neprofitna je udruga madih koji se bave bojanjem i obradom minijatura, izradom ambijentalnih maketa, igranjem stolnih strateških igara te raznim drugim aktivnostima s područja tehničke kulture, povijesti i znanstvene fantastike. Neke od igara koje se igraju u Udruzi su Warmachine/Hordes, Malifaux, Warhammer, Warhammer 40.000 te Flames of War.
- Web: UMS Agram
DRAGON AGE - ARLOVA OTKUPNINA
Vodi:Darko Kanjski
Popularna tabletop RPG igra od Green ronina napravljena po hit video igrama od Biowarea (Dragon age: Origins, Dragon age 2) smještene u svijet Thedasa. Thedas je mračni dark fantasy srednjovjekovni svijet koji je često brutalan i ponekad nepravedan.
U ovoj avanturi Arl Voychek Neruda očekuje povratak svoje djece, ali zato što je primoran poslati svu stražu u borbu, odluči unajmiti plačenike, koji će otiči sa njegovim podvornikom Alenkom da dočekaju djecu na dogovorenoj lokaciji. Naravno ništa nije kako se čini na prvi pogled...
Avantura za 3-5 igrača, s likovima 1. levela.
SWORDS & WIZARDRI - IZGUBLJENI HRAM
Vodi:Darko Kanjski
U ovoj avanturi igrači su u potrazi za svojim sugrađanima koji su nestali prije nekoliko dana. Tokom potrage su pronađene ruševine davno izgubljenog hrama sa stubama koje vode u podzemlje...
Hoće li ih igrači uspjeti spasiti na vrijeme? Kakve se još tajne kriju u ovoj tamnici, te kakvi sve izazovi očekuju igrače?
Klasična old-school dungeon crawl avantura za 3-6 igrača, s likovima 4.-5. levela.
Swords & wizardry je retro klon prve RPG igre ikada (0. edicija Dungeons & Dragons).
BATTLEFLEETS
Vodi:The Boz
Battlefleets je taktička ratna igra u kojoj igrači preuzimaju uloge admirala flote, slažu svoje brodove i kompoziciju formacije, te se upuštaju u mornaričke bitke. Jedna igra traje oko sat vremena, malo manje, a uz sam gameplay organizirat će se vrijeme za slaganje brodova i flota.
Isplovljavanje svakog dana, sva tri dana!
PRIJATELJI
Vodi:Marko Štengl
Prijatelji su potpuno nova igra za 4-6 igrača koju je dizajnirao Marko Štengl i premijerno ju predstavlja na SFerakonu. Igra vas vodi kroz socijalne interakcije, prijateljstva, podbadanja, smicalice, nevine laži.. Sve što čini jednu grupu prijatelja.. prijateljima. Jer uz takve prijatelje, koime trebaju neprijatelji?
PRIJATELJI: storytelling backstabing game with cards by Marko Stengl