Zagreb, 16.-18.5.2014.

Nikolas Lloyd (vanredni predavač)

GoH_LloydNikolas Lloyd je studirao arheologiju u Newcastleu, gdje je utažio svoju glad za svjetovima antike i srednjeg vijeka.

Lloyd se uz to bavio rekonstrukcijom srednjeg vijeka, dizajnirao je i vodio vikend LARP-ove, kratko vrijeme je imao svoj vlastiti magazin posvećen role-playing igrama, a sada vodi YouTube kanal Lindybeige na kojem se mogu naći mnogi kratki video prilozi o antici i srednjem vijeku kao i kritike hollywoodskih filmova koji te periode nepravilno prikazuju. Tu su i prilozi o životu, svemiru i svemu ostalom…

Jedno vrijeme je studirao evolucionu psihologiju što je rezultiralo produkcijom pilota televizijske serije Built for the Stone Age u kojoj se ideje s područja evolucione psihologije ilustriraju komičnim skečevima. 

Kako je dugo gajio žarku želju da postane filmski režiser, nakon pohađanja Medijske školu Europa (Media School Europa) i  Filmske škole na Solunskom sveučilištu bacio se na projekt snimanja dugometražne steampunk komedije The Adventures of Stoke Mandeville, Astronaut and Gentleman koju je napisao s Fraserom Charltonom. Originalno zamišljene kao radio drama u 6 epizoda za BBC, Avanture Stokea Mandevillea su prije prebacivanja na film bile prilagođene  kao kazališna predstava koja je premijerno prikazana 2001. u Newcastleu, da bi poslije bila prikazivana u Velikoj Britaniji (Edinburgh Fringe festival, Cambridge, Highgate, and Surrey) i Australiji (Adelaide).

Osim sudjelovanja na SFeraKonu, Lloyd u hrvatsku dolazi snimati i video filmove o hrvatskim arheološkim nalazištima  i – plesati.

Naime, uz arheologiju, povijest i film, Lloyd ima još jednu ljubav – ples. Instruktor je lindy hop swinga i nastupa na međunarodnim seminarima širom svijeta. Vikend prije SFeraKona sudjelovat će na plesnoj radionici Streets of swing u organizaciji škole Jump’n'Swing.

Provjerite koliko je vaš unutarnji geek komplementaran s Lloydom kroz sljedeća tri videa;

(postoje i verzije s referencama, u slučaju da vam je koja promakla).

Također vas pozivamo da od petka 9. svibnja do nedjelje 11. svibnja zaplešete s Lloydom i ekipom iz Jump’nSwinga!

Ulice vas čekaju!