Zagreb, 16.-18.5.2014.

Nagrade

Svake godine Društvo SFera dodjeljuje nagrade SFERA za najbolja ostvarenja iz područja SF-a i srodnih žanrova, objavljena u Hrvatskoj u protekloj kalendarskoj godini, te nagrade SFERICE za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu.

 

Nagrade SFERA

Nagrade SFERA dodjeljuju se najboljim ostvarenjima iz područja SF-a i srodnih žanrova (fantasy, nadnaravni horor), po prvi puta objavljenima i/ili prikazanima u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku u toku prethodne kalendarske godine.

Nagradu SFERA utemeljilo je Društvo za znanstvenu fantastiku SFera u svrhu podizanja nivoa kvalitete, te popularizacije i poticanja domaćeg SF stvaralaštva te je dodjeljuje kao godišnju nagradu još od 1981. godine.

Ovogodišnji dobitnici nagrada SFERA bit će objavljeni uskoro.

Nagrade će biti uručene na SFeraKonu, na svečanoj skupštini u subotu 17. svibnja 2014. u 20 sati.

Više o samoj nagradi, postupku žiriranja i kategorijama za dodjelu nagrade možete pročitati ovdje.

 

SFERICE

Već više od četvrt stoljeća Društvo SFera raspisuje godišnji natječaj za najbolje likovne i literarne radove djece osnovnih i srednjih škola na zadanu temu.

 Ovogodišnji dobitnici SFERICA i upute za preuzimanje nagrade objavljeni su ovdje.

Nagrade će biti uručene na SFeraKonu, na svečanoj skupštini u subotu, 17. svibnja 2014. u 20 sati.

Najbolji likovni radovi bit će izloženi na SFeraKonu, a najbolji literarni radovi objavljeni u posebnom izdanju SFerinog glasila Parsek.

Više o SFERICAMA, ovogodišnjem natječaju i ovogodišnjim kategorijama možete pročitati ovdje.