Zagreb, 16.-18.5.2014.

Testiraj svoje znanje i zabavi se!

Testiraj svoje znanje i zabavi se!

12.5.2014.

I ove vas godine očekuje hrpetina kvizova na kojima će biti zabave, odličnih nagrada i na kojima možete postići viječnu fandomsku slavu, te priliku za hvalisanje da ste upravo vi pobijedili na SFeraKonskom kvizu. Budući da ove kvizove uglavnom vode stručnjaci u tom području, čeka vas težak, ali uzbudljiv zadatak.

Na repertoaru nudimo:

Počinjemo s Ultimativnim Harry Potter kvizom. Njegove voditeljice Ana Miljanić i Valerija Strutinskaja pripremile su ulitmativno teška pitanja za natjecatelje. Pitanja su podijeljena u tri kategorije. Prva je eliminacijska, pitanja su jednostavna i ako ih ne znate, šaljemo vas u Azkaban. Druga kategorija je za one koji su vrijedno grijali stolice, dok je treća samo za hrabre (koji ne moraju nužno biti Griffindori). Ukoliko ni nakon zadnje, najteže kategorije ne budemo imali pobjednika, vodit će se čarobnjački dvoboj do smrti (neoprostive kletve nisu dozvoljene, ukoliko ih upotrijebite, šaljemo aurore po vas i bit ćete diskvalificirani i dementori će vas poljubiti). Valja se pripremiti iz svih sedam knjiga o malom čarobnjaku, uključujući i Fantastične zvijeri i gdje ih naći, Metloboj kroz stoljeća i Bajke barda Beedla. Pitanja iz filmova i sa Pottermorea neće biti, a priznavat će se odgovori na hrvatskom i na engleskom jeziku. Prijave se primaju najkasnije u petak (16. 5.), do 20:30 sati na Šanku Kod Mutavog Trola, pa pripremite štapiće i naučite čaroliju prijavljivanja kako ne biste izostali s popisa.

Provjerite svoje znanje o Igri prijestolja, über popularnom serijalu Georgea R.R. Martinau klasičnom GoT pub kvizu: timovi od po četiri ili pet natjecatelja odgovaraju na pitanja na papiru, a najbolje čekaju sjajne nagrade HBO Adrie. Sudjelovati mogu svi, prijavite se na licu mjesta. Nema veze ako nemate svoj tim, dođite sami pa ćemo na licu mjesta stvoriti timove!

Ljubitelje Tolkiena sigurno će razveseliti vijest da se održava Zemljopisni kviz o Ardi. Udruga Tolkienovih obožavatelja Almarenska družina, poslala je svoju predsjednicu, Andreu Anđelić, dala joj prsten i zadatak da otkrije tko najbolje poznaje mjesta i regije Arde. Ako se smatrate pravim Tolkienovim fanom, ovaj kviz ne bi trebao biti nikakav problem. Dođite, probajte pobijedite. Bez pritiska, nije da ćemo vas baciti orcima za večeru, ako štogod pogriješite. Ili ipak…

Vedran Jug, zaljubljenik u Warhammer pripremio je kviz znanja o tabletop igri i knjigama Warhammer 40k, te o Warhammer 40k svijetu. Mole se svi mutanti, izvanzemaljci i heretici da stanu s desne strane dvorane. Svi vjerni Caru i Imperiju pozvani su u što većem broju!

BILTENov filmskoglazbeni kviz pomiče granice multimedijalnog prezentiranja sadržaja te interakcije s publikom. Korištenjem najmodernijih tehnologija – od kojih će neke doživjeti svoju svjetsku premijeru na SFeraKonu – publika će moći doživjeti 4-D Pentaple Surround zvučne efekte nakon čega njihov doživljaj glazbe više nikad neće biti isti. Strogo definiran i precizan sustav bodovanja granatira da će do pobjede doći samo najbolji poznavatelji, dok će vrijedne i primamljive nagrade i najzahtijevnije natjecatelje ostaviti oduševljenima. Voditelj kviza je Biltenov novi urednik. Tko? Dođite, pa ćete znati!

I za kraj najavljujemo urnebesno zabavan te smiješan (zbog odgovora natjecatelja i komentara iz publike), sveuobuhvatan geekovski SF & F kviz, tzv. Majku Svih Kvizova, Bočkoteku. Iako Boris Švel, začetnik i donedavni voditelj kviza više nije s nama, njegov duh ostaje. Ostaje i kviz, u istom formatu; Da-Ne pitalice, A-B-C-D pitalice, Igra asocijacija i Otvorena pitanja. Bočkoteku će voditi Mirko Grdinić, udarnik istarskog fandoma, otmjen i odmjeren, dostojan Švelov nasljednik. Kao i obično, na kviz se mogu prijaviti svi posjetitelji SFeraKona, ali će samo četiri najbolja, odabrana kvalifikacijskim testom, odmjeriti snage. Ključni su faktori brzina i točnost. Kutija će se prazniti svakih sat vremena, počevši od subote u 12h. Prvih četvoro natjecatelja, koji točno odgovore na sva pitanja, imat će prilike natjecati se za glavnu nagradu u velikom finalu. Prijave se primaju do 19 sati u subotu, 17. svibnja.

Satnica će biti objavljena uskoro. Počnite već večeras s pripremama za vikend!

Komentiraj