Zagreb, 16.-18.5.2014.

RPG i LARP manija

RPG i LARP manija

15.5.2014.

RPG, LARP, GURPS, TESC … sve su ovo naizgled jednostavne kratice koje su mnogim pojedincima promijenile živote. Otkrijte što se krije iza tih sistema i zašto se sve više i više ljudi želi naći u nekom od ovih svjetova. Predstavljamo vam nekoliko dobrih predavanja na navedenu temu.

Za početak, naš specijalni gost-predavač, Nikolas Lloyd, će vas uvesti u ovu tematiku predavanjem: ROLE-PLAY GAMING – A GENRE WAITING FOR ITS DAY?. Nekoć se film smatrao neozbiljnim, a pop pjesme i priče nisu dobivale nagrade. Da li je danas tako s RPG-om? Što će se s njim dešavati u budućnosti?
Drugo predavanje ovog SFeraKonskog gosta će biti: GETTING THE WORLD RIGHT: CREATING A BELIEVABLE SETTING. Ako želite napraviti svoj fantastičan svijet, to još uvijek ne znači da ne morate poštivati neke zakonitosti logike i psihologije. Nikolas će vas uputiti na što najviše trebate obratiti pažnju! Ovo predavanje se izmešu ostalog osvrće na LARP i rekonstrukciju povijesti. Predavanja su na engleskom jeziku, a više o autorovom radu možete vidjeti na njegovom Youtube kanalu Lindybeige.

Ljubitelji LARP-a će uživati na predstavljanju TESC (The Elder Scrolls Chronicles) LARP-a koje će održati Marko Zadro. Radi se o LARP-u koji se odvija u svijetu Tamriel, poznatom kao mjesto radnje igara The Elder Scrolls od poduzeća Bethesda. Saslušajte o čemu se radi, kako je započelo i kako se možete priključiti!

Ivan Žalac i Goran Bjelić se sljedećom tematikom bave već godinama – stoga će održati Predstavljanje larpova (Camarilla Agram, LarpCraft, Terra Nova) gdje ćete dobiti informacije o LARP-ovima koji se trenutno igraju ili se planiraju. Istražite kako je to proživjeti život jednog vampira ili viteza lutalice u svijetu punom magije!

Na kraju, Tomislav Nazifović i Marko Zadro će održati predavanje: BESKRAJNI SVJETOVI: IGRANJE U KONTINUUMU MOGUĆNOSTI. Radi se o predstavljanju prvog službenog svijeta GURPS sistema, tzv. beskonačnih svjetova (Infinite Worlds). Istražujte svjetove s inteligentnim dinosaurima, spašavajte stanovnike ekološki devastiranih svjetova i sukobljavajte se s agentima zlog pandana Centruma u borbi za prevlast, utjecaj i približavanje vrlih novih svjetova.

Termine održavanja ovih predavanja i prezentacija naći ćete u SFeraKonskoj satnici.

Komentiraj