Zagreb, 16.-18.5.2014.

Radionice bez čekića i šarafa

Radionice bez čekića i šarafa

13.5.2014.

Ukoliko ste previše (hiper)aktivni da biste na miru saslušali neko predavanje, radionice su prava stvar za vas! Osim što su zdrave za razvijanje moždanih vijuga, moći ćete reći da ste napravili nešto korisno na konvenciji (hm, mada uvijek možete volontirati – to je ultra korisno)! Organizatori ne odgovaraju za potencijalne ozljede na radu!

Ako želite razvijati svoju lingvističku inteligenciju, svakako preporučujemo posjetiti dvije radionice! Prva je WORLDBUILDING IN SCIENCE FICTION gdje će vas počasni gost SFeraKona, Chris Beckett, provesti kroz načine kreiranja uvjerljivog i začudnog svijeta. Nakon toga, svakako sudjelujte na radionicu Milene Benini: GLAVA, REP I NIŠTA VIŠE: KRATKA PRIČA gdje ćete primijeniti novostečene ideje. Na kraju svega, sve to zapišite kod Zvjezdane Drašner na radionici KALIGRAFSKO PISANJE TENGWARA. Ova kombinacija je idealna za sve koji piskaraju, a sramežljivi su da se time pohvale!

Za one spretnije prstima, nudimo ORIGAMI TIME MACHINE radionicu koju vodi izvrsna Vlatka Fric. Naučite što je modularni origami i složite gigantski origami vremeplov! Osim origamija tu je i tradicionalna CHAINMAILLE RADIONICA koju vodi Irena Stein Medvidović. Započnite s izradom vaših chainmaille potrepština – od košulja do rukavica za zimu- i pokažite vašoj baki kakav pulover ste zapravo htjeli!

SFeraKon je “Konvencija prijatelj djece”, a to znači da marljivo radimo na geekoizaciji vašeg potomstva kako bi vas mrzili jer ste dosadni i volite predpotopne SF filmove s lošim efektima, a niste recimo Star Wars frik kao svaki cool roditelj. Glavna i nadležna za SF indoktrinaciju vaših malih ewoksa će biti Valerija Strutinskaja. Tako će najmlađi na radionici ČAROBNI KOVČEŽIĆI kreirati čuda koja skrivaju mnoge tajne. IZRADA JET PACKA će im omogućiti da lete po stanu dok ih pokušavate obući za školu. Na IZRADI PORTALA će se prikloniti temi SFeraKona i kreirati svoje bajkovite paralelne svjetove! Uz to, Suzana Stjepanović će pripremiti radionicu PUTOVANJE U SVEMIR, mjesto gdje će letjeti svemirski tanjuri i njihovi još neobičniji putnici.

Na kraju, svi pravi veterani SFeraKona znaju da nisi istinski posjetitelj ove konvencije ako nisi bio na MALOJ GRUNFOVOJ RADIONICI. Budite sretni ako dobijete spajalicu, a jedna matica vrijedi kao suho zlato! Pobjednički tim tradicionalno osvaja pravo slikanja s Grunfovom pilotskom kacigom i Mikado čokoladu!

Komentiraj