Zagreb, 16.-18.5.2014.

Alternativni Zagreb(arium) & super cool nagrade

Alternativni Zagreb(arium) & super cool nagrade

15.5.2014.

Zagrebarium je istovremeno čarobno mjesto i trenutak gdje stvarnost graniči s maštom. To je grad u kojem živi znanstvenik iz 18. stoljeća kojeg su doslovno oborile rock zvijezde, tu postoji i meteorit kojeg su svećenici odaslali u svijet te zeleni zmaj što sniva ispod grada…  Sve su to dijelići imaginarija Zagreba koje ćete upoznati ako SFeraKonsku predavačicu prije toga ne pretvore u ružičasti sapun – jer to je sudbina crvenokosih u Zagrebariumu! Predavačica ili bolje reći pripovjedačica, Iva Silla, organizira neobične i maštovite razglede grada Secret Zagreb Walks, a na zagrebačkoj SF&F konvenciji predstavit će nam steampunkerski Zagreb – Zagrebarium.

Secret Zareb Walks je ujedno i  jedan od sponzora Maškarade, a uz njega tu se našla poprilično zgodna ekipa:

  • sponzor u kategoriji grupne maske totalno će raspametiti pobjednike: njih 2-6 pobjednika, koji će svojom pobjedom dokazati da im je timski rad u malom prstu, uputit će se u jedinstvenu timsku avanturu – Parapark. Parapark je igra napravljena po principu Room Escape  kompjuterskih igara – vi ulazite, vrata se zaključavaju, mehanizam postavljen na zidovima odbrojava. Imate samo sat vremena da se izvučete! Svaki kut sobe, svaki predmet u njoj – sve su to zagonetke. Očekujemo fotke i komentare od pobjednika nakon isprobavanja Paraparka!
  • pod pokroviteljstvom HBO Adrije dijelimo vrijedne nagrade za najbolji kostim na temu serije Igra prijestolja, a uz to HBO Adria će biti i sponzor pub kviza o ovoj seriji. Provjerite koje je godine pisac George R.R. Martin bio počasni gost na SFeraKonu – tko zna, možda bi baš to pitanje moglo iskrsnuti! Načuli smo da ženski dio organizatora konvencije potajno navija da se pojavi natjecatelj  koji će glumiti Gendrya.
  • udruga Ichidan već tradicionalno daruje pobjednike anime / manga cosplaya, ali iz svojih redova regrutiraju i stroge članove žirija. Budite kreativni i uvjerljivi!
  • i za kraj predstavljamo šarmantnu i kreativnu mladu damu, Jelenu Šaban, koja će nekoliko pobjednika iznenaditi svojim fantastičnim rukotvorinama. Otputujte u Jeleninu zemlju čudesa, geekovski wonderland u kojem se uvijek možete iznenaditi.

Zahvaljujemo se svim sponzorima Maškarade!

Provjerite još jednom pravila i popis svih kategorija za izbor najboljeg kostima, ali i satnice kako vam termini Zagrebariuma i GoT pub kviza ne bi promakli.

 

 

2 komentara

  1. domina /

    odlična ideja. :)samo iz ovog teksta nevidim gdje i kada se to održava. Možda mi je nešto promaklo aliako je moguće molim za pojašnjenje. Ili naputak gdje i kada se to održava

  2. Nikki /

    Pozdrav Domina!

    Dakle u satnici (/satnica/) je navedeno da se Zagrebarium održava u subotu u 13:30h u Bijeloj sobi, a GoT pub kviz u petak, u 22h u Dvorani br.2.

    Što se pak kostimiranja tiče, natjecanje traje i u petak i subotu. Tijekom oba dana skupljaju se i lijepe naljepnice na kostimografsko-plesne knjižice koje će svi sudionici natjecanja dobiti po dolasku, prilikom prijave svog kostima voditeljici Maškarade. Tako je navedeno ma stranici Izbor najboljeg kostima i tamo su i svi ostali detalji… (/program-2014/maskarada/).

Komentiraj