Zagreb, 26.-28.4.2013.

Maškarada

Konvencije znanstvene fantastike vjerojatno bi bile čudne kad se na njima ne bi pojavio netko kostimiran u svoj omiljeni SF lik ili barem vitlao mačem. Nama se to zapravo sviđa, pa se veselimo kad posjetitelji dođu zamaskirani. Zadnjih nekoliko godina udruga Ichidan na SFeraKonu uspješno organizira cosplay, najtecanje za najbolju manga ili anime masku, a ove godine povodom Kontakta odlučili smo organizirati i kostimirano nagradno natjecanje – Maškaradu.

Kako sudjelovati

Želite li sudjelovati, za Maškardu se trebate prijaviti prvi dan konvencije, u četvrtak 26.04., pri čemu svi kostimirani posjetitelji taj dan imaju slobodan ulaz. Prijave će se zaprimati od 19.00 – 21:00 sati (neslužbeno i do kraja večeri). Prijava je nužna kako bismo vas registrirali i uručili vam natjecateljski listić na kojem ćete skupljati bodove.

Suci

Naši su suci zapravo svi posjetitelji Kontakta. Svaki će posjetitelj dobiti 3 bodovne naljepnice koje po želji može zalijepiti na natjecateljski listić maskirane osobe ili više njih.

Tijekom petka i subote omogućit ćemo zainteresiranim natjecateljima kratko predstavljanje pred posjetiteljima, na kojem mogu reći nešto više o njihovom izboru maske, samoj izradi, materijalima i slično.

Pravila

  1. Sudjelovati mogu svi posjetitelji koji se u četvrtak prijave potpuno kostimirani – dakle, ne samo s maskom na glavi.
  2. U Maškardi mogu sudjelovati i cosplay natjecatelji.
  3. Bodovi se dodjeljuju natjecatelju, a ne samoj masci – dakle, svaki natjecatelj može sudjelovati s više maski i mijenjati ih tijekom Kontakta.
  4. Bodove skupljate po želji već od četvrtka, zaključno do subote, 28.04. u 17:00 sati, kada ćete svoj listić s prikupljenim naljepnicama / bodovima predati voditeljici Mašakarade.
Za sva dodatna pitanja prije samog Kontakta slobodno se obratite voditeljici maškarade, Vesni.

Dodjela nagrade

Nagrade za najbolje maske dodjelit će se u subotu navečer, 28.04. 2012., na internacionalnom partiju (vrijeme ćemo navesti naknadno).

1. nagrada = poklon bon u vrijenosti od 800,00 kn u butiku Aždaja

2. nagrada = poklon iznenađenja Pinkeye’s Twisted Jewelry

3. nagrada = poklon iznenađenja Pinkeye’s Twisted Jewelry

 

Sponzori

Generalni sponzor

Tajana Štasni je jedina kreatorica žanrovskih kostima u Hrvatskoj i dobitnica Povelje SFERA 2000.godine za Poseban doprinos SFeraKonu. Svoje modele je čak u više navrata posuđivala za nastupe renesansnom ansamblu Vatroslav Lisinski. Neke od njezinih kostima možete vidjeti ovdje.

Vlasnica je Aždaja Butika gdje možete naći jedinstvenu ponudu underground odjeće te veliki izbor nakita i dodataka. U Aždaji također možete naručiti odjeću po svojoj mjeri i zamisli.

Sponzor

Pinkeye je kreativna umjetnica koja izrađuje otkačeni nakit izrađen od fimo mase. Svake je godine redoviti izlagač na SFeraKonu i uvijek nas iznenadi nekim novim SF motivima.

Pinkeyein nakit možete razgledati na njezinom blogu i službenoj stranici.