Zagreb, 26.-28.4.2013.

Biciklom po planetama

Posted by on 26.04.2012. in Kontakt, Program, Vijesti | 0 comments

Biciklom po planetama

Biciklom po planetama zvuči kao rečenica iz D. Adamsovog Vodiča kroz Galaksiju za autostopere, ali ako se rečenica izgovara u Zagrebu, onda svi znamo da to više nije SF.
Zagrebački sunčev sustav je instalacija koju je 2004. godine izradio umjetnik Davor Preis. Radi se o metalnom modelu Sunčevog sustava, čije središte tvori skulptura Prizemljeno sunce Ivana Kožarića, koje se nalazi u Bogovićevoj ulici. Udaljenost i veličina planeta određene su razmjerno veličini Kožarićeva sunca.

Kontakt  i Sindikat biciklista pozivaju sve posjetitelje konvencije na jedinstvenu, ležernu i neobaveznu biciklističku turu po zagrebačkim planetama. Na ovoj turi obići će se Merkur, Venera, Zemlja, Mars i Sunce, a uz svaku od planeta gosti će moći razgovarati i o instalaciji i o najboljim SF djelima (film/roman) koji se događaju na i oko ovih planeta.

Biciklistička tura po zagrebačkim planetama održat će se za sve zainteresirane posjetitelje Kontaka u subotu 28. travnja. Molimo vas da se dovezete svojim biciklom pred FER točno u 10:00 sati. Tura će trajati do 12:00 sati.

Sindikat biciklista je najagilnija Hrvatska biciklistička udruga, kojoj je cilj izboriti se za bolju biciklističku infrastrukturu i učiniti bicikliste ravnopravnim sudionicima u prometu. Osim niza pogodnosti za članove, ove godine od 7. do 9. lipnja organiziraju i prvi hrvatski biciklistički festival Pedalafest.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>