Nekima su borbe robotima stvar mecha animea tipa Evangeliona ili Gundama, ali ne i ovim studentima! Oni svoje robote šalju u okršaje kako bi testirali njihovu izdržljivost, te agresivnost i (samo)kontrolu, a sve kako bi uzeli nagradu najjačeg robota.

Fightbotics je natjecanje u organizaciji studenata FSB-a i FER-a koje entuzijastima, omogućuje da upogone svoje robote i međusobno se bore na jedinstvenom događaju u custom-made areni za borbu. Napravljeno po uzoru na američki Battlebots natjecanje, Fightbotics sučeljava robote u dvije kategorije, studentskoj i hobijističkoj, od kojih je studentska sufinancirana od strane sponzora.

S već dvije godine iza sebe te impresivnim popisom sponzora koji uključuju HEP, A1, Inetec i Greyp Bikes, dolaze na SFeraKon predstaviti svoje natjecanje i nadaju se tako privući još više zainteresiranih robo-entuzijasta.

Vedran Kocijan student je zrakoplovnog inženjerstva na FSB-u. Svojim riječima, on je DIY entuzijast, ljubitelj penjanja i pive. Jedan je od tri idejna začetnika i suorganizatora Fightboticsa, te dobitnik Rektorove nagrade za taj projekt.

 

Spread the love