Zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku SFera učenicima škola sa zagrebačkog i bliskih područja, koji se preko škole prijave za organizirani dolazak, dodjeljuje stotinu besplatnih akreditacija za sudjelovanje na SFeraKonu, 45. danima znanstvene fantastike u Zagrebu.

Ako niste iz Zagreba ili bližeg područja, a zainteresirani ste, svakako provjerite SFeraKon Express!

SFeraKon je najveća i najstarija manifestacija ovog tipa u široj regiji i našim hodnicima za vrijeme trajanja konvencije prođe i do 2000 članova. Program se sastoji od predavanja, radionica, kvizova, prezentacija, a bitan dio konvencije su i druženje i povezivanje sudionika koji dijele iste interese i ljubav prema fantastici i znanosti.

SFera poziva škole da nominiraju učenike za koje smatraju da bi mogli biti zainteresirani za ovakve aktivnosti. Prioritet, ali ne nužno i apsolutnu prednost, imat će oni učenici koji pokazuju iznimni interes ili su imali neka postignuća na područjima koja pokriva SFeraKon – znanost, tehnologija, literarna, dramska, likovna ili filmska umjetnost.

Prijave je potrebno poslati na email sferakon.express@sfera.hr do 30. travnja 2023. godine!

 

U prijavi je nužno navesti:

  • ime škole,
  • imena i dob (razred) učenika,
  • ime i kontakt nastavnika-voditelja,
  • ostale relevantne podatke, ako ih ima.

Ukoliko škola i roditelji procijene da je prihvatljivo, učenici na SFeraKonu ne moraju nužno doći u pratnji nastavnika (pogotovo ako je riječ o srednjoj školi), ali je nužno napraviti prethodnu prijavu na gore opisan način kako bi se mogla organizirati primopredaja akreditacija.

 

Spread the love