Netko bi pomislio da smo s trilogijom lijepo zaokružili svoj serijal najava, ali mi tu ne stajemo! Stiže četvrti dio, jer ste vi to tražili!

Nismo zapostavili ni najmlađu publiku. Klince koji tek zakoračuju u fantastiku pozivamo na dječju radionicu zračnih akrobacija Aerial Fantasy.

Akrobatkinja Petra Marijanović i njezini pomoćnici akrobati Lorenzo Hanzir-Ferek, Stjepan Krivak i Eva Schmidt će izvesti dvije plesne točke na zračnom obruču i zračnoj visaljki u cosplayu iz anima i videoigara, a potom će, nakon prve točke u ranije poslijepodne,  djeca uz njihovu pomoć moći isprobati zračne akrobacije.

Napominjemo da se, iako naši akrobati znaju što rade, sudjeluje isključivo u pratnji roditelja i na vlastitu odgovornost.

Nakon drugog nastupa u kasnije poslijepodne, radionici će moći pristupiti odrasli i iskušati kako im ide ples bez kontakta s čvrstim tlom.

 

Kako nam se ove godine po SFeraKonu šeće Ezri Dax osobno, prigoda je da se pozabavimo fascinantnim prirodnim fenomenom simbioze koji je oduvijek inspirirao pisce SF-a.

Pridružite se molekularnoj biologinji s Instituta za antropologiju Aniti Stojanović Marković na predavanju Simbioza – od imele do Ezri Dax i istražite najpoznatije i najzanimljivije stvarne i fiktivne primjere ovog oblika životne zajednice.

 

Ali ni to još nije sve! Jeste li oduvijek htjeli imati knjigu čarolija, ali knjižare i Amazon vas uporno iznevjeravaju? Zašto ne biste napravili svoju vlastitu? Da je jednostavnije nego što na prvi pogled izgleda, možete saznati na radionici Kako napraviti Spellbook pod vodstvom našeg nedavnog počasnog gosta, belgijskog cosplayera Mattiasa Storya, poznatijeg kao Captain Ghostly.

Sve je ovo tek mali dio bogatstva koje ovogodišnji SFeraKon nudi. Pogledajte kompletnu satnicu ili programsku web aplikaciju i nastavite pratiti naš web i društvene mreže. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe!

 

Spread the love