Dobili ste najava sferakonskog programa taman toliko da vam zazubice narastu, a sline procure i sad želite još? Bez brige, tu smo da utolimo vašu glad za znanjem o SFeraKonu 2023!

Već vam na uši izlaze priče i likovi temeljeni na grčkoj i nordijskoj mitologiji, keltskom i anglosaskom folkloru? Osjećate zov svojih slavenskih pređa? Odgovorite i dođite na predavanje The Tale of Slavic Supernatural.

Autorice i urednice Petra Valković, Vesna Kurilić, Ivana Geček, Antonija Mežnarić, Srebrenka Peregrin i posebna gošća iz Češke, Miha Trochael, će predstaviti svoju novu zbirku priča inspiriranih slavenskim folklorom u izdanju Shtriga Booksa Slavic Supernatural: An Anthology of Slavic-Inspired Speculative Fiction.

Ako ste se poveselili da ćete moći pokazati svoje znanje interslavenskog, moramo vas razočarati jer će predstavljanje i diskusija biti na engleskom.

 

Ako vam je dosta čitanja i želite se zavaliti, uzeti kokice i pogledati zabavan film, dođite na premijeru kratkog Star Trek filma Gagh! i vidite kako to izgleda kad se časnici Zvjezdane flote posvađaju oko hrane.

Flota ne pušta rado ovakve snimke u javnost, pa se zato za film pobrinula trekijevska ekipa iz Sekcije 31 i Kuka Filmsa.

Film je na engleskom.

 

 

Tu ne stajemo s filmovima, jer imamo i sadržaje za one koji su željni znanja, i to još jednu premijeru.

Jeste li znali da se ’80-ih kod nas proizvodilo računalo koje se kupovalo u dijelovima i sastavljalo kod kuće, proizvedeno je u respektabilnih nekoliko tisuća primjeraka, a u 21. stoljeću je doživjelo novu inkarnaciju?

Zvuči zanimljivo?

Dođite pogledati dokumentarni film Galaksija – računar koji je odbio da umre, koji će prije projekcije predstaviti entuzijast starinskog računalstva Tomislav Talan.

 

Spread the love