Novi se SFeraKon već opasno priprema, a to znači da je društvo SFera opet u potrazi za kreativnim radovima mladih nada hrvatskog SF-a i objavljuje, kao što radi već gotovo trideset godina, još jednu rundu tema za SFERICE.

SFERICE su SFerin natječaj za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih i srednjih škola na zadanu temu. Ako vam se pak čini da je šteta razdvajati riječi i sliku kad tako dobro idu zajedno, od prošle godine postoji i kategorija stripa koja je lani itekako opravdala svoje uvođenje.

Natječaj je podijeljen u tri dobne kategorije: 1.-4. razred osnovne škole, 5.-8. razred osnovne škole i srednja škola. U svakoj kategoriji ponuđene su po dvije literarne i dvije likovne teme, dok su dvije stripovske teme ograničene na učenike srednjih škola. Broj radova po učeniku unutar odgovarajuće dobne kategorije nije ograničen.

Pristigle radove ocjenjuje posebni SFerin žiri, a pobjednicima će nagrade biti uručene na svečanoj skupštini društva koja će se održati u sklopu SF konvencije SFeraKon 2023., kao središnji događaj. Na SFeraKonu će također biti izloženi nagrađeni likovni radovi, dok će pobjednički književni radovi biti objavljeni u posebnom SFERICAMA posvećenom izdanju SFerinog glasila Parseka.

I zato se družite sa stanovnicima čarobne brade, zaigrajte šah s Minotaurom ili šopingirajte na crnom tržištu budućnosti. Puni popis tema možete pronaći na sljedećoj poveznici:

Teme za 2023. godinu

Potpuna pravila natječaja možete pronaći ovdje, a ako vas još nešto zanima, provjerite često postavljena pitanja.

Sretno sa stvaranjem novih svjetova!

Za novosti o SFERICAMA i relevantne obavijesti, pratite naše društvene mreže i stranicu posvećenu SFERICAMA.

Kako svake godine uvodimo nešto novo, evo i eksperimenta za 2023. godinu:

Društvo SFera održat će online literarnu radionicu za starije školarce (srednjoškolce i starije osnovnoškolce), na koju su dobrodošli sudionici SFERICA tih dobnih kategorija.

Više detalja i pravila radionice potražite na

Mlade snage – SFerina literarna radionica za klince


Spread the love